Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

2ο Μαθητικό Θερινό Σχολείο της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.2ο Μαθητικό Θερινό Σχολείο της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.
Αξίζει να πάτε. Το οργανώνει η καταπληκτική Τζένη Τσιτοπούλου Χριστοδουλίδη. Aν υπήρχαν 10 Τζένες στην Ελλάδα, θα είχαμε άλλη εκπαίδευση στη Φυσική. Για μένα η δράση της Τζένης Τσιτοπούλου αποδεικνύει σε όλους μας ότι μπορούμε να αλλάξουμε την εκπαίδευση αρκεί να δώσουμε ενέργεια ,κέφι , και μεράκι. Και ναι αγαπητοί φίλοι η Τζένη τα κάνει όλα αυτά που γνωρίζουμε όλοι οι Φυσικοί, χωρίς αμοιβή με άπειρες ώρες προσωπικής εργασίας γιατί πιστεύει στην δωρεάν δημόσια εκπαίδευση. Ούτε εισιτήριο, ούτε κολλητοί "καθηγητές STEM", και "ερασιτέχνες επιστήμονες" ούτε κβαντικοί μάγειρες, Φυσική για την Φυσική και μόνον! Συγχαρητήρια Τζένη Τσιτοπούλου Χριστοδουλίδη είσαι φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.
Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών – ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. διοργανώνει το «2ο Μαθητικό Θερινό Σχολείο της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από 24/016/2019 έως 26/06/2019.
Οι συμμετέχοντες του Θερινού σχολείου είναι 26 μαθητές και 8 εκπαιδευτικοί από τις έξι πρώτες (Πειραματικό ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 1ο Πειραματικό ΓΕ.Λ. Αθηνών, ΓΕ.Λ. Σχολής Μωραΐτη, Πρότυπο ΓΕ.Λ. Ευαγγελικής Σχολής και Πρότυπο ΓΕ.Λ. Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά) και τις τρεις πρώτες (ΓΕ.Λ. Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, 2ο ΓΕ.Λ. Καστοριάς και ΓΕ.Λ. Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης) ομάδες των Πανελλήνιων πειραματικών μαθητικών διαγωνισμών 17th EUSO 2019 Νότιας και Βόρειας Ελλάδας αντιστοίχως. Οι διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και στις Σέρρες στις 26/01/2019 με την συμμετοχή 62 τριμελών ομάδων μαθητών (39 στην Αθήνα και 23 στις Σέρρες). Τα έξοδα διαμονής, διατροφής, μετάβασης και μετακίνησης των συμμετεχόντων είναι ευγενική χορηγία των Ελληνικών Πετρελαίων.
Το πρόγραμμα του «2ου Μαθητικού Θερινού Σχολείου της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.» είναι και στην διεύθυνση: https://www.panekfe.gr/press/2018-1o-therino-sxoleio-panekfe-programma Περιλαμβάνει πειραματική εξάσκηση των μαθητών και των συνοδών εκπαιδευτικών σε πειραματικές δραστηριότητες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, εκπαιδευτικές επισκέψεις στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και στο Διυλιστήριο Ασπροπύργου – ΕΛΠΕ, παρακολούθηση διαλέξεων και διαδραστικές πειραματικές δραστηριότητες.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα της Δευτέρας 24/06/2019, 17.30 – 21.30, απευθύνεται και σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και ευρύ κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 4ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 306, Αιγάλεω, Αθήνα (Ευκολότερη πρόσβαση: γραμμή 3 του μετρό, τερματικός σταθμός: Αγία Μαρίνα) και περιλαμβάνει διαλέξεις με θέματα: «Ανοσοθεραπεία του καρκίνου: μπορούμε καλύτερα;» από την κα. Ουρανία Τσιτσιλώνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ανοσολογίας, Σχολή Θετικών Επιστημών, Βιολογικό Τμήμα, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, «Η περιοδικότητα των στοιχείων του περιοδικού πίνακα» από τον κ. Κώστα Μεθενίτη, Αναπληρωτή Καθηγητή Χημείας, Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Χημείας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και «Σκηνές από τη ζωή των άστρων» από τον κ. Ρωμύλο Κορακίτη, Καθηγητή τομέα Τοπογραφίας, Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων, Ε.Μ.Π. Σας περιμένουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...