Τα πρώτα στατιστικά για τις Πανελλήνιες στη Φυσική 2019

Τα πρώτα στατιστικά στοιχεία για τις Πανελληνιες εξετάσεις όπως ανέβηκαν στο Υλικόνετ  και τον Διονύση Μάργαρη και αφορούν ένα μικρό στατιστικό δείγμα από ένα κέντρο. Εχουν ομως ενδιαφερον ειδικά μετά την μεγάλη κουβέντα που έχει γινει για τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων. Θα μου στείλουν και από αλλα εξεταστικά κέντρα και θα τα ανεβάσω μέσα στη βδομάδα.


Ανεβάζω και τα περσινά στατιστικα  αποτελέσματα για σύγκριση των δύο ετών. Είναι απο την ίδια πηγή αρα έχει νόημα να γίνει η σύγκριση.





Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/16/2019 10:47 μ.μ.

    Ίδια πηγή αλλά από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές
    το στατιστικό δείγμα πολύ μικρό (περίπου το 10% ενός κέντρου) για συμπερασματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχετε δίκιο το στατιστικό δειγμα είναι πολύ μικρό. Θα ανεβάσω και άλλα που θα μου στείλουν συνάδελφοι. Ευχαριστω .

      Διαγραφή
  2. Το στατιστικό δείγμα είναι σαφως μικρό. Είναι προφανες ότι τα θέματα ήταν για προετοιμασμένους μαθητές, ωστόσο, γράφουν και πολλοί προετοιμασμένοι μαθητές. Η αυξημένη δυσκολία του Α θέματος και το θέμα Β3 έχουν φθείρει πολλούς που δεν πρόσεξαν την εκφώνηση. Δεν θα αναφερθώ στο Δ θέμα. Πάντα είναι και θα είναι αυξημένης δυσκολίας. Η προσωπικη μου προβλεψη είναι ότι το άριστα θα πέσει κάτω του 10%. Αναμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα και τα στατιστικα!! Καλά αποτελεσματα σε όλα τα παιδιά και καλή αρχή και δύναμη σε όλους τους συναδελφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε ανώνυμε παρακαλω να μας πείτε ποιος είστε γιατί εγώ υπογράφω πάντα επώνυμα.
    Τα δεδομένα του δείγματος τα γνωρίζουν ολοι, οπως και την κλίμακα. Θεωρώ οτι αν και το δείγμα πραγματικά είναι μία σταγόνα στον ωκεανό έχει ενδιαφέρον γιατί παρουσιάστηκε στο μεγαλύτερο φορουμ φυσικών και επομένως το αναπαράγω γιατί το ζητούν πολλοί συνάδελφοι. Το αν χρειάζεται να μελετήσουν στατιστική οι φυσικοί είναι ένα άλλο θέμα και μπορούμε να το συζητήσουμε αφού μας πείτε ποιος είστε και που εργάζεστε. Φιλικά πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις