Διάκριση των Ελλήνων μαθητών στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2019



Οι Έλληνες Μαθητές επιστρέφουν με διακρίσεις / τρεις Εύφημες Μνείες από τη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2019
Συνεχίζοντας τις επιτυχίες τους στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής οι πέντε Έλληνες Μαθητές και οι δύο Πανεπιστημιακοί Συνοδοί τους επιστρέφουν με διακρίσεις από την 50η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2019, που διοργανώθηκε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, από 07 έως 15 Ιουλίου 2019.
Οι μαθητές Φωτόπουλος Κωνσταντίνος (από το 2ο Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού), Μπέλλος Ιωάννης (από το 14ο ΓΕΛ Λάρισας) και Αναστασίου Γεώργιος (από το Ιδιωτικό Ισότιμο Λύκειο Αθηνών) διακρίθηκαν και τιμήθηκαν με Εύφημο Μνεία στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής.
Επισημαίνεται ότι οι Έλληνες Μαθητές που μετέχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής επιλέγονται από τους επίσημους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής «Αριστοτέλης» που διεξάγονται σε σχολεία όλης της χώρας με διαφάνεια και δημοσίευση των αποτελεσμάτων, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Προηγείται εντατική προετοιμασία τους, τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και στην εκτέλεση πραγματικών πειραματικών ασκήσεων στα Εργαστήρια του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Θα ακολουθήσει λεπτομερής ανακοίνωση με τα θέματα της Ολυμπιάδας με τις λύσεις τους, ο αναλυτικός απολογισμός των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής Γυμνασίου-Λυκείου «Αριστοτέλης» 2019 και της Διεθνούς Ολυμπιάδας Φυσικής 2019 που θα σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς και προτάσεις για το πρόγραμμα σπουδών φυσικής του λυκείου και προτάσεις για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις ανώτατες σχολές, όπως γίνεται κάθε χρόνο.
Η συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας έγινε και φέτος με τη στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, που χορηγεί τη συμμετοχή όλων των Ελληνικών Ομάδων στις Διεθνείς Μαθητικές Ολυμπιάδες.
Συγχαίρουμε τους Έλληνες Μαθητές.

Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις