Αστεροσκοπείο Ασέας: Από το φως στο σκοτάδι

Αγαπητοί φίλοι, σας υπενθυμίζουμε τη 2η ομιλία του καλοκαιριού που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 27 Ιουλίου, στο Αστεροσκοπείο Ασέας στην Τρίπολη Αρκαδίας  με καλεσμένο ομιλητή τον δρ Αλέξανδρο Χιωτέλλη, αστροφυσικό, ερευνητή του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Ο δρ Χιωτέλλης ειδικεύεται στη μελέτη supernova, κατακλυσμιαίων εκρήξεων αστέρων μεγάλης μάζας, που κατά τη διάρκεια τους σχηματίζονται τα βαρύτερα στοιχεία από τα οποία αποτελείται ο ίδιος ο άνθρωπος αλλά και ορισμένα από τα πιο αινιγματικά αντικείμενα του σύμπαντος, οι αστέρες νετρονίων και οι μαύρες τρύπες.



Η ομιλία του δρ Χιωτέλλη θα μας ταξιδέψει στη ζωή ενός άστρου, από τη γένεση ως το σιωπηλό ή βίαιο θάνατο του χάρις στον οποίο δημιουργήθηκε ζωή στη Γη. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει παρατήρηση στο αστεροσκοπείο, δύο στόχων βαθέος πεδίου. Η εκδήλωση θα γίνει με αριθμούς προτεραιότητας ώστε να μπορείτε να οργανώσετε καλύτερα το χρόνο σας στο χωριό. 
Παρακαλούμε θερμά όσους σκοπεύουν να μας επισκεφθούν, να κάνουν κράτηση στέλνοντας μήνυμα στο astroasea@protonmail.com ή στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook (εδώ).



https://www.facebook.com/astroasea/?_

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις