Μ. Πλειώνης: Σύγχρονη Κοσμολογία στο Αστεροσκοπείο Ασέας


Αγαπητοί φίλοι, το Σάββατο 3 Αυγούστου, το Αστεροσκοπείο Ασέας θα φιλοξενήσει τον καθηγητή παρατηρησιακής αστρονομίας και κοσμολογίας, Μανώλη Πλειώνη, διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος θα μας μιλήσει για τις σύγχρονες προσεγγίσεις σχετικά με τη γένεση και εξέλιξη του Σύμπαντος.
Ο 20ος αιώνας υπήρξε καθοριστικός για τη μελέτη της δημιουργίας του σύμπαντος. Οι θεωρητικές εργασίες του Einstein πάνω στη φύση του χωρόχρονου αλλά και η παρατήρηση του Hubble, ότι όλοι οι γαλαξίες απομακρύνονται από εμάς, οδήγησαν στην ιδέα ότι το Σύμπαν ξεκίνησε από μία μοναδικότητα, ένα σημείο δηλαδή, και έκτοτε διαστέλλεται, τα τελευταία δισεκατομμύρια χρόνια μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Η θεωρία της μεγάλης έκρηξης επιβεβαιώνεται τις τελευταίες δεκαετίες με πολλές παρατηρήσεις αλλά παραμένει μία θεωρία με ανεξερεύνητες πτυχές πάνω στις οποίες εργάζονται χιλιάδες ερευνητές σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η ομιλία του διευθυντή του ΕΑΑ θα μας ξεναγήσει τόσο στις απαντήσεις όσο και στα ερωτήματα που κατέχει η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα, στην προσπάθεια της να εξηγήσει τον κόσμο. Παρακαλούμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας να στείλετε μήνυμα κράτησης θέσης στο astroasea@protonmail.com ή στέλνοντας μήνυμα

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Αστεροσκοπείου Ασέας είναι δωρεάν.
Στηρίξτε αυτή την υπέροχη προσπάθεια διάχυσης της επιστήμης από εθελοντές επιστήμονες που εργάζονται με μεράκι στον ελεύθερό τους χρόνο για όλους μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις