Video Πώς μπορείς να περάσεις καλά στο CERN ;



Ελαβα το παρακάτω μειλ και ενθουσιάστηκα με το κέφι και την ωραια δουλεια των φοιτητών. Θερμά συγχαρητήρια.

Ονομάζομαι Χατζηδάκη Παναγιώτα και είμαι φοιτήτρια master φυσικής στο παν. της Χαιδελβέργης. Παρακολουθώ το blog σας από όταν έκανα το προπτυχιακό μου στην Ελλάδα, και θαυμάζω πολύ την δουλειά που κάνετε, και στον χώρο της εκλαΐκευσης της επιστήμης.
Αυτή τη στιγμή κάνω την διπλωματική μου στον TPC του ALICE στο CERN, και πριν περίπου ένα μήνα, εγώ και μια νέα συνάδελφος/φίλη, εμπνευστήκαμε να γυρίσουμε ένα μουσικό βίντεο για τον ανιχνευτή. Δεν είχε σκοπό να έχει εκπαιδευτικό περιεχόμενο, κυρίως θέλαμε με αστείο τρόπο να περιγράψουμε την καθημερινότητα μας στο πείραμα, αλλά με έκπληξη μας ενημέρωσαν οι φυσικοί του πειράματος οτι τα παιδιά τους ερωτεύτηκαν το βίντεο.
Για μένα το σημαντικό είναι ότι δείχνουμε οτι και οι φυσικοί είναι "άνθρωποι", είναι προσωπικότητες με χιούμορ και ενδιαφέροντα πέρα από την φυσική, οτι το CERN δεν είναι ενας στείρος οργανισμός, οτι μπορείς να κάνεις υπέροχη φυσική και ταυτόχρονα να το διασκεδάζεις! Τέλος, βρίσκω τα πλάνα μας τοσο κοντά στον ανιχνευτή απολαυστικά! :)


Σας στέλνω το link του video στο YouTube https://www.youtube.com/watch?v=G0RS--32VvA&t=42s
Δεν ξέρω αν έχει πράγματι κάποιο ενδιαφέρον για την δουλεία σας, αλλά είπα να το μοιραστώ !

Ευχαριστώ πολύ,


Χατζηδάκη Παναγιώτα


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις