Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020

Σπουδαία διάκριση: Ο Έλληνας αστροφυσικός Άρης Τρίτσης βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Αστρονομική Εταιρεία


Η Ευρωπαϊκή Αστρονομική Εταιρία ανακοίνωσε την απονομή του βραβείου MERAC στον δρα Άρη Τρίτση για την καλύτερη διδακτορική διατριβή στη Θεωρητική Αστροφυσική κατά την τελευταία τριετία.

Το βραβείο αποτελεί την ύψιστη διάκριση της ευρωπαϊκής αστρονομικής κοινότητας για σπουδές διδακτορικού επιπέδου. Η ανακάλυψή τους, που δημοσιεύτηκε το 2018 στο περιοδικό «Science», ότι το διαστρικό νεφέλωμα Musca δονείται ολόκληρο, με το «τραγούδι» του να αποκαλύπτει την τρισδιάστατη δομή του, είχε προσελκύσει τότε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από το ευρύ κοινό.
Ο Ά. Τρίτσης σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αστροφυσική στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου (University College London) και ήρθε στην Κρήτη το 2014 για τις διδακτορικές του σπουδές. 
Ο Α.Τρίτσης έλαβε το διδακτορικό του από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, έχοντας διεξάγει έρευνα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), με θέμα την αστρογένεση και την αστροφυσική των διαστρικών νεφελωμάτων, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Κωνσταντίνου Τάσση.

Αποφοίτησε το 2017 και από τότε συνεχίζει την ερευνητική του καριέρα στην Αυστραλία, ως μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Αυστραλιανό Εθνικό Πανεπιστήμιο. Πηγή: popaganda.gr
https://eas.unige.ch/documents/eas_prizes_2020.pdf?fbclid=IwAR1RcBSDDfnkN67J8zYGkE-yGb2wlFUA5ejM2njQYagrfYTed5lY98G40ms

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...