MOOC Διαδίκτυο των Πραγμάτων στην πράξη




Ξεκινά ένα υπέροχο μάθημα στο Mathesis. Διδάσκει ένας εξαιρετικός συναδελφος και φίλος ο Νίκος Γκικόπουλος, μηχανικός λογισμικού.
Αν θέλετε να μπείτε στον κόσμο των έξυπνων συσκευών και στις εφαρμογές τους ιδού η ευκαιρία αγαπητοί φίλοι
Για να γραφτείτε μπείτε εδώ



Περιγραφή του μαθήματος

Το μάθημα αυτό για το διαδίκτυο των πραγμάτων απευθύνεται σε ανθρώπους με μεράκι, που επιθυμούν να μπουν στον νέο κόσμο των έξυπνων συσκευών και εφαρμογών εξερευνώντας μέσα από πρακτικά παραδείγματα τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία σήμερα. Με την ολοκλήρωση του μαθήματος οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να φτιάχνουν τις δικές τους πρωτότυπες εφαρμογές του διαδικτύου των πραγμάτων, όπως συστήματα που από απόσταση αναλύουν τις κλιματικές συνθήκες ενός χώρου, που ενημερώνουν αυτόματα αποστέλλοντας φωτογραφίες αν αντιληφθούν οποιαδήποτε κίνηση σε ένα σπίτι, και πολλά περισσότερα που θα τα δούμε μαζί με τη βοήθεια της γνωστής συσκευής Raspberry Pi.

Η συνολική προσπάθεια για την ολοκλήρωση του μαθήματος είναι 60 ώρες και είναι επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη μια πρώτη επαφή με τις γλώσσες python, html και javascript.

Το μάθημα αυτό αποτελείται από πολλά πρακτικά παραδείγματα εφαρμογών και οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να τα δοκιμάσουν και οι ίδιοι. Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν τις δικές τους δοκιμές είναι καλό να προμηθευτούν τον κατάλληλο εξοπλισμό, το κόστος του οποίου –αναλόγως και των συσκευών που μπορεί ήδη να διαθέτουν– δεν ξεπερνά τα 150€.

Φυσικά οι δυνατότητες που μας παρέχει το διαδίκτυο των πραγμάτων δεν σταματάνε παρά μόνο από την φαντασία μας, και αυτό το μάθημα έχει στόχο να αποτελέσει ένα πρώτο ερέθισμα σε αυτόν τον θαυμαστό κόσμο της τεχνολογίας. Ελπίζουμε να το πετύχουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις