Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Το διαστημικό σκάφος OSIRIS-REx προσεδαφίζεται στον αστεροειδή BennuTην ερχόμενη Τρίτη το μη επανδρωμένο σκάφος OSIRIS-REx θα επιχειρήσει ένα ιστορικό κατόρθωμα για την NASA: θα συλλέξει δείγμα, μάζας 60 γραμμαρίων, από την επιφάνεια του αστεροειδούς Bennu.
H επιχείρηση θα μεταδοθεί live από to κανάλι της ΝΑSA ΕΔΩ: www.nasa.gov/nasalive (Οι λεπτομέρειες για τις ώρες μετάδοσης ΕΔΩ: https://www.nasa.gov/press-release/nasa-to-broadcast-osiris-rex-asteroid-sample-collection-activities).

Αν όλα πάνε καλά, το σκάφος θα αναχωρήσει από τον αστεροειδή το Μάρτιο του 2021 και το δείγμα θα επιστρέψει στη Γη μέσα σε μια κάψουλα τον Σεπτέμβριο του 2023. Η μελέτη του δείγματος αφενός θα βοηθήσει τους επιστήμονες να μάθουν περισσότερα για τις πρώτες μέρες του ηλιακού μας συστήματος και αφετέρου θα δώσει πληροφορίες, χρήσιμες σε όσους ενδιαφέρονται κάποια μέρα να εξορύξουν μέταλλα στο διάστημα.

Το σκάφος OSIRIS-REx της NASA εκτοξεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 από τη Γη και μετά από ταξίδι περίπου δύο δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων, στο τέλος του 2018 έφτασε στον μικρό αστεροειδή Bennu και άρχισε να τον εξερευνά από απόσταση. Την επόμενη εβδομάδα θα κάνει το μεγάλο βήμα επιχειρώντας την συλλογή δείγματος από την επιφάνειά του.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...