Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Crew Dragon
Η νέα κάψουλα της SpaceX (Crew Dragon) με τέσσερις αστροναύτες -τρεις Αμερικανοί της NASA και ένας Ιάπωνας της JAXA- έφθασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΣΣ) με επιτυχία μετά από ένα ταξίδι 27 ωρών.

Είναι η δεύτερη επιτυχής αποστολή διαστημικού «ταξί» (η πρώτη ήταν πριν μερικούς μήνες) για την εταιρεία του Ίλον Μασκ, που έχει υπογράψει σχετική συμφωνία με τη NASA για τη μεταφορά τόσο προμηθειών όσο και αστροναυτών στον ΔΣΣ. Η επόμενη αποστολή της Space X στον ΔΣΣ θα είναι ένα ρομποτικό μεταγωγικό Dragon στις 2 Δεκεμβρίου.


Οι τέσσερις αστροναύτες, θα παραμείνουν στον ΔΣΣ έως ότου οι αντικαταστάτες τους φτάσουν με άλλη κάψουλα (Dragon) τον Απρίλιο. Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βρήκαν εκεί άλλους τρεις αστροναύτες, δύο Ρώσους και μία Αμερικανίδα, οι οποίοι είχαν φθάσει τον Οκτώβριο με το «Σογιούζ».
Ευρωπαϊκή αποτυχία

Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ανακοίνωσε ότι οκτώ λεπτά μετά την εκτόξευση ενός πυραύλου Vega της εταιρείας Arianespace από το διαστημοδρόμιο της Ευρώπης στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας στη Νότια Αμερική, ο πύραυλος απέκλινε της πορείας του και η αποστολή του απέτυχε, συμπαρασύροντας στην απώλεια έναν ισπανικό (SEOSAT-Ingenio) και έναν γαλλικό δορυφόρο (TARANIS της γαλλικής διαστημικής υπηρεσίας CNES) που μετέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...