Διάβασε 2.500 βιβλία δωρεάν στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης





Αυτές τις ημέρες μπορούμε να αναπτύξουμε τη δεξιότητά μας και να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τα ψηφιακά αναγνωστήρια. Ένα πολύ μεγάλο αναγνωστήριο, είναι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, στο οποίο μπορείτε να βρείτε βιβλία με μεγάλη ποικιλία θεμάτων.

Το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο είναι μία υπηρεσία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και η δημιουργία και η λειτουργία της εντάσσεται στο πλαίσιο του «Σχεδίου Υλοποίησης Μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Η υπηρεσία αυτή στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτρονικής φιλαναγνωσίας και την εξοικείωση του αναγνωστικού κοινού με το ηλεκτρονικό βιβλίο. Μέσω του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου το αναγνωστικό κοινό έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε μία συλλογή 2.500 ηλεκτρονικών τίτλων (2.900 αντίτυπα) και να διαβάσει τα βιβλία της επιλογής του.

Η δημιουργία της εν λόγω υπηρεσίας ξεκίνησε το 2017, όταν η ΕΒΕ, σε συνέχεια μιας ενδελεχούς έρευνας παρόμοιων διεθνών πρωτοβουλιών, σχεδίασε ένα μοντέλο μίσθωσης και χρήσης τίτλων βασιζόμενο μεταξύ άλλων στις ακόλουθες αρχές:


Ένας αναγνώστης- ένα τεκμήριο (όχι πολλαπλή ταυτόχρονη χρήση του τεκμηρίου)
Προσφορά της υπηρεσίας δωρεάν για τον αναγνώστη
Κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα χρήσης ενός βιβλίου
36 χρήσεις κατ’ έτος για κάθε βιβλίο διάρκειας 15 ημερών έκαστη

Στη συνέχεια, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος απηύθυνε πρόσκληση στους εκδότες με τη μεγαλύτερη εκδοτική παραγωγή ηλεκτρονικών τίτλων. Όσοι ανταποκρίθηκαν θετικά, εντάχθηκαν στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.
Σημείωση από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας:

Στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης περισσότερων χρηστών της Υπηρεσίας του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος μειώνεται από την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, η ταυτόχρονη χρήση ηλεκτρονικών τίτλων για κάθε χρήστη από τρεις σε έναν, η δυνατότητα κράτησης ηλεκτρονικών τίτλων από δύο σε έναν, καθώς και ο χρόνος δανεισμού και ανανέωσης δανεισμού από 20 ημέρες σε 15.

Μπορείτε να μπείτε στο ηλεκτρονικό αναγνωστήριο από εδώ https://ereading.nlg.gr/el/ηλεκτρονικο-αναγνωστηριο


https://www.elculture.gr/blog/article/2-500-vivlia-dwrean-anagnwstirio-ethniki-vivliothiki/
https://ereading.nlg.gr/el/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις