Η Φυσική του πώς να κερδίζεις στο τσούγκρισμα των αυγών



Η Φυσική του πώς να κερδίζεις στο τσούγκρισμα των αυγών!

Η δική μου άποψη για το θέμα βρίσκεται στο παρακάτω βίντεο

 

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΟ ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΒΓΩΝ

ΤΟ ΑΒΓΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΨΙΔΑ, ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΨΙΔΕΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ,σαν τους τρούλους των εκκλησιων ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΥΛΗ στο αυγο εχουν την ιδια γεωμετρια;
ΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΣΟΦΛΙ
θΕΛΟΥΜΕ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΕΛΙΦΟΣ ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΑ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΓΙΟΦΥΡΙΑ, οι καμαρες στα σπιτια
Εμεις οταν χτυπαμε δυο αβγα αν χτυπησουμε ακριβως στην κορφη του σημαινει οτι η δυναμη θα παει σε ολο το κελυφος συμμετερικα και το αβγο θα αντεξει την κρουση.
Αν ομως το παμε λιγο στραβα σημαινει οτι θα δημιουργησουμε καμπτικη παραμόρφωση και θα σπασει το τσόφλι.
ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΚΑΛΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΑΓΙΑ. ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΦΙΧΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΑΒΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ
ΤΑ αβγα ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΣΟΦΛΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΘΡΑΥΣΗΣ

Απο ενα απλο αυγο μπορειτε να μαθετε για την βιολογια, την χημεια , την μηχανικη, τη φυσικη , ενας μηχανικος να μιλησει γιατι γεφυρες,
απο ενα απλο αντικειμενο οπως το αβγο μπορεις να μιλησεις για την επιστημη και να πειραματιστείς
η επιστημη ειναι ωραια και διασκεδαστικη και σε βοηθα να κερδισεις και στο τσουγκρισμα αν γνωριζεις τους νομους της.




 Τι αυγό να διαλέξω, μεσαίο ή μεγάλο; Να χτυπήσω με δύναμη ή να παίξω passive-aggressive; Αν πάρω αυγό στρουθοκαμήλου θα με καταλάβουν;
Πολλές ερωτήσεις κατακλύζουν το μυαλό σου πριν τσουγκρίσεις αυγά με την οικογένειά σου.
Η φυσική όμως έρχεται να δώσει την λύση!
Στα κεντρικά γραφεία της PATh, λίγο πριν την πιο αγωνιώδη στιγμή του χρόνου, εκτελέσαμε ατελείωτα πειράματα, ώστε να βρούμε τον απόλυτο και καταλληλότερο τρόπο κρούσης αυγών, για να κερδίζεις πάντα, με ένα μικρό σφάλμα.
Αρχικά, διάλεξε μεσαίο αυγό. Τα μεγάλα αυγά δεν έχουν τόσο δυνατό κέλυφος, σε σύγκριση με τα μεσαία. Όσο πιο μικρό αυγό -κότας- βρεις, τόσο το καλύτερο. Επίσης, πρόσεξε το αυγό σου να μην έχει μυτερή κορυφή, αλλά καμπύλη, ώστε να κατανέμεται σε μεγαλύτερη επιφάνεια η δύναμη που δέχεται.
Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πώς θα χτυπήσεις. Σύμφωνα με τον 3ο νόμο του Νεύτωνα, η δύναμη που θα δεχτεί το δικό σου αυγό θα είναι ίδια με αυτήν που θα ασκήσει. Προτίμησε λοιπόν να χτυπήσεις με μέτρια δύναμη.
Στην περίπτωση που χτυπούν το δικό σου αυγό, «τύλιξε» το απαλά με χέρι σου, ώστε η πίεση που θα ασκείς εσύ στο εσωτερικό, να αντισταθμίζει σε ένα ποσοστό την πίεση που θα ασκηθεί προς τα έξω, όταν χτυπηθεί το αυγό. Πρόσεξε μην το παρακάνεις.
Όταν δέχεσαι την κρούση, προσπάθησε να μην στηρίζεις σε κάποιο τραπέζι το χέρι που κρατάει το αυγό, αλλά να το έχεις στον αέρα. Την στιγμή που πάει να γίνει το χτύπημα κατέβασε λίγο αργά το χέρι σου, σαν να ακολουθείς την κίνηση αυτού που χτυπάει.
Προφανώς οι μέθοδοι δεν είναι αλάνθαστες. Για αυτό βοηθάει και μια πρόχειρη ένεση αντισταμινικών.
Γράψτε μας τους δικούς σας τρόπους να κερδίζετε στο τσούγκρισμα των αυγών!
Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα και καλό υπόλοιπο διακοπών!

https://www.facebook.com/groups/257595971092482

ο  Χ. Κασωτάκη στο Υλικονετ προσθετει τα παρακατω που εχουν μεγαλο ενδιαφερον 

Η Φυσική έχει μυστικά (αυγό μετρίου μεγέθους και μέτρια δύναμη). Ναι μεν οι δυνάμεις έχουν ίσα μέτρα αλλά έχουν διαφορετικά αποτελέσματα από σώμα σε σώμα. Άρα χρειάζεται μέτρια δύναμη, σφίξιμο, και κίνηση αντίθετα από το άλλο αυγό.
Επίσης υπάρχει και η χημεία. Αν βάψετε σε στρώσεις με σπρέι γράφιτι το αυγό θα σπάσει όλα τα υπόλοιπα. Προσοχή όμως μην το φάτε γιατί θα δηλητηριαστείτε. Το τσόφλι του αυγού είναι μερικώς περατό για αυτό και το πλύσιμο των αυγών δεν προσφέρει πολλά σε καθαριότητα.
Ακόμα υπάρχει και η βιολογία. Αν πάρετε π.χ. αυγό πάπιας θα σπάσετε τα υπόλοιπα καθώς έχει παχύτερο τσόφλι και δεν διαφέρει πολύ σε μέγεθος.
Εκτός από τη βιολογία και τη Χημεία υπάρχει και η…. ιστορία. Συγκεκριμένα η παλιά ιστορία του πόντου: Οι πιο μερακλήδες παλιά στο Πόντο έβαφαν αυγά φραγκόκοτας (ταϊγάνας ωβά) ή έφτιαχναν τσιχτσιράνα ωβά (ή τζιχτζιράνα ωβά ή τσιχτλιρένα ωβά). Πρόκειται για τα «ειδικά» αυγά της Λαμπρής τα οποία έμπαιναν μέσα στη χόβολη για τουλάχιστον μία μέρα.Η μύτη ήταν η μοναδική που εξείχε· τα αυγά σιγοψήνονταν και το περιεχόμενό τους (ασπράδι και κρόκος) συγκεντρωνόταν στη μύτη και γίνονταν μαύρο και σκληρό σαν πίσσα.
Ο Γ. Κ. Χατζόπουλος, στην Εγκυκλοπαίδεια του Ποντιακού Ελληνισμού, γράφει ότι τα συγκεκριμένα αυγά (που ονομάζονται και «μπογμάδες») αποκτούσαν τόση στερεότητα που ήταν αδύνατο να σπάσουν σε μια αυγομαχία με «κανονικά» αυγά. Η λέξη μπογμάς χρησιμοποιείται και με μεταφορική σημασία, για τον κοντόχοντρο άντρα. Χαρακτηριστική ήταν η φράση «αμόν μπογμάς έν’ ατός», η οποία συνήθως αποτελούσε μια μορφή κατηγορίας για τους υποψήφιους γαμπρούς.


ο καταπληκτικός κομίστας και πολυ φίλος Αντώνης Βαβαγιάννης παλι αλλα μας λεει για το θεμα






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις