Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου: Επιστήμονες που εύρηκαν για την ανθρωπότητα




Καινοτόμα εκπαιδευτική σειρά αφηγηματικών, έγκυρων επιστημονικά podcasts, που παρουσιάζουν η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το «Παραμυθόφωνο» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.
Στις αφηγήσεις, που έχει αναλάβει ο γνωστός αφηγητής Γιώργος Ευγενικός, εξιστορούνται με ευχάριστο τρόπο, χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη ζωή και το έργο επιστημόνων που παρατήρησαν, πειραματίστηκαν, εξερεύνησαν, δοκίμασαν νέους τρόπους και κατάφεραν να οδηγήσουν την ανθρωπότητα ένα βήμα πιο πέρα.

Η βιογραφία και το έργο τους, είναι παρμένα από βιβλία και αξιόπιστες πηγές που έχουν γραφτεί από αυτούς και για αυτούς.

Αξιοποιώντας τη δυναμική της αφήγησης, μέσα από στοιχεία επινόησης, με εμπνευσμένους διαλόγους και με την κατάλληλη, πρωτότυπη μουσική επένδυση, οι ιστορίες γίνονται εικόνες, γίνονται αφηγήματα απλά και κατανοητά, κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Μέσα από το ρυθμό και το ύφος του προφορικού λόγου, οι ιστορίες για τους «Επιστήμονες που Εύρηκαν για την Ανθρωπότητα» ζωντανεύουν σαν παραμύθια.

Αστρονόμοι, φυσικοί, μαθηματικοί, γιατροί, άντρες και γυναίκες από τον κόσμο των επιστημών ξεπετάγονται από τα σεντούκια της ανθρώπινης ιστορίας που είναι γεμάτα θησαυρούς. Επιστήμονες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη μελέτη και στην έρευνα, δουλεύοντας με πίστη και πάθος για να αφήσουν παρακαταθήκη στον κόσμο τα δώρα τους, που έφεραν πρόοδο και καλύτερη ζωή.

Όλα τα podcasts της σειράς «ανεβαίνουν» σταδιακά και μπορούμε να τα απολαύσουμε στα παρακάτω links, με δωρεάν ακρόαση:

• Ίδρυμα Ευγενίδου - Spotify εδώ

• ΠΙΟΠ εδώ

• Παραμυθόφωνο εδώ


Το νέο επεισόδιο αφορά τους Αρίσταρχο και Κοπέρνικο και αποκαλύπτει τι συνδέει τους δύο επιστήμονες. Ο Αρίσταρχος ο Σάμιος, Έλληνας αστρονόμος και μαθηματικός, θεωρείται ο «πατέρας» του Ηλιοκεντρικού μοντέλου σύμφωνα με το οποίο κέντρο του κόσμου δεν είναι η Γη αλλά ο Ήλιος, όμως ο Κοπέρνικος είναι αυτός που κατάφερε να το αποδείξει, δύο χιλιάδες χρόνια αργότερα.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το 4ο podcast που προσφέρεται για ακρόαση. Συνολικά περισσότεροι από 8.000 φίλοι των Φυσικών Επιστημών έχουν ακούσει τα podcasts της σειράς που έχουν ανέβει μέχρι σήμερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις