Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Τα θέματα και οι λύσεις της 51ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Φυσικής

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τα φετινά θέματα της Διεθνούς Ολυμπιάδας Φυσικής καθώς και τις απαντήσεις.

1ο Θεωρητικό Θέμα/Λύση (Πλανητική Φυσική)

2ο Θεωρητικό Θέμα/Λύση (Ηλεκτροστατικός Φακός) 

3ο Θεωρητικό Θέμα/Λύση (Σωματίδια και Κύματα) 

1ο Πειραματικό Θέμα/Λύση

2ο Πειραματικό Θέμα/ΛύσηΟ μαθητής Πετράκης Μάριος – Γαβριήλ διακρίθηκε με εύφημο μνεία ως μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας. Η διάκριση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς οι Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής είναι ιδιαίτερα απαιτητικές και ο αριθμός των βραβευόμενων μαθητών και μαθητριών με μετάλλια και διακρίσεις περιορισμένος.

Στη φετινή Ολυμπιάδα Φυσικής συμμετείχαν 370 μαθητές από 76 χώρες και διαγωνίστηκαν σε απαιτητικά θεωρητικά θέματα αλλά και στην εκτέλεση πραγματικών πειραματικών ασκήσεων με σύνθετες διατάξεις και πολύπλοκες πειραματικές μετρήσεις.
Στη χώρα μας, η Ολυμπιάδα έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Φυσικής, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα από την Πολιτεία μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και εξασφαλίζοντας όλες τις απαραίτητες και αυστηρές διαδικασίες για την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του διαγωνισμού, όπως θέσπισαν οι διοργανωτές.
Το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση συγχαίρουν τους μαθητές για τις επιδόσεις και το ήθος τους και τους εύχονται καλή σταδιοδρομία. Επίσης, αξίζουν συγχαρητήρια οι καθηγητές και οι συνεργάτες του ΕΚΠΑ όπως και τα μέλη της ΕΕΦΕΕ, που εργάστηκαν εθελοντικά και αφιλοκερδώς για την προετοιμασία της Ολυμπιακής Ομάδας και τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πλαίσιο. Χάρη στις προσπάθειές τους, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η προετοιμασία και η συμμετοχή της χώρας μας στις ειδικές συνθήκες διεξαγωγής της 51ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Φυσικής.


διαβάστε επίσης: Ελληνική διάκριση στην 51η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής

Τμήμα Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών

ΕΕΦΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...