Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ 2021



Σε συνέχεια των προηγούμενων επτά επιτυχών διοργανώσεων, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα διοργανώσει και φέτος τη μεγάλη αυτή γιορτή της Έρευνας την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, όπως εξελίχθηκε και αναδιοργανώθηκε σε διαδικτυακή βάση το 2020.
Η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου 2021 με την Εναρκτήρια Εκδήλωση στο ιστορικό κτίριο Αβέρωφ του συγκροτήματος του Πολυτεχνείου στην Πατησίων με φυσική παρουσία με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming. Ακολούθως, τα επιτεύγματα περισσότερων από 200 ερευνητικών ομάδων θα παρουσιαστούν σε ζωντανή ροή – livestreaming από το κανάλι της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ www.youtube.com/ntuaren και την ιστοσελίδα www.ntua.gr/ntuaren μέσω αντιπροσωπευτικών τρίλεπτων video για τις ανάγκες της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ.
Στις προηγούμενες επτά επιτυχείς διοργανώσεις η φυσική παρουσία πολιτών και κυρίως μαθητών κατά τη Βραδιά του Ερευνητή ξεπερνούσε τις 15.000. Πέρυσι, το livestreaming παρακολούθησαν 80.000 πολίτες από την Ελλάδα και όλες τις ηπείρους.
Η έμφαση φέτος δίδεται στις ερευνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την αειφόρο ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.
Η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ στοχεύει στο μέλλον: στη διάχυση της έρευνας στην κοινωνία, στη δημιουργία θέσεων εργασίας επιστημονικού προσωπικού υψηλού επιπέδου προσόντων, στην αντιστροφή του ρεύματος brain drain, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων, καθώς και νεοφυών επιχειρήσεων που προωθούν την καινοτομία στην πραγματική οικονομία. Και έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα ενόψει της ανάκαμψης της χώρας από την υγειονομική και οικονομική κρίση.
Η Βραδιά του Ερευνητή στο αρχαιότερο τεχνολογικό ίδρυμα της χώρας είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την εφαρμογή νέων στρατηγικών Καινοτομίας, όπως άλλωστε αναπτύσσονται και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της Βραδιάς.
Διασυνδεθείτε για να αποδείξουμε ότι στην Ελλάδα η Έρευνα και η Καινοτομία έχουν λόγο στην Ανάπτυξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις