Βραδια του Ερευνητή στο ITE




Science & Technology Park of Crete/Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης
5 ώρ. ·

«Βραδιά Ερευνητή 2021 στην Κρήτη:
Συντονιζόμαστε, μαθαίνουμε και διασκεδάζουμε»
Παρασκευή, 𝟐𝟒/𝟗
Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ΙΤΕ και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο - Hellenic Mediterranean University (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.) συμμετέχουν στη διοργάνωση της «Βραδιάς Ερευνητή 2021 στην Κρήτη» η οποία χρηματοδοτείται φέτος από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.
Στη φετινή εκδήλωση, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά από την Παρασκευή 𝟐𝟒/𝟗 μέχρι την Παρασκευή 𝟏/𝟏𝟎 οι ερευνητές του ΙΤΕ και του ΕΛ. ΜΕ.ΠΑ. θα επικοινωνούν με το κοινό (μικρούς και μεγάλους), μέσα από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και από συνεντεύξεις και ζωντανές συνδέσεις μέσω του Chatlab (σύντομες διαδικτυακές συζητήσεις), με σκοπό να μεταφέρουν τον παλμό του συναρπαστικού επαγγέλματος του Ερευνητή!
Επίσης, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του ΙΤΕ θα μας ξεναγήσουν διαδικτυακά στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα, όπου θα μας παρουσιάσουν τα τηλεσκόπια και επιστημονικά όργανα, θα ξεκλειδώσουν τα μυστικά του Σύμπαντος μέσα από εικόνες που έχουν καταγραφεί με τα τηλεσκόπια και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις που έχει το κοινό σχετικά με την αστροπαρατήρηση και τα ουράνια αντικείμενα. Η ξενάγηση θα γίνει την Παρασκευή 𝟐𝟒 Σεπτεμβρίου 2021 στις 18:45 μέσω του συνδέσμου https://www.youtube.com/rengreece και θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες.
Τα μέλη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, όσο και το ευρύ κοινό, μπορούν να παρακολουθήσουν τη Διημερίδα με τίτλο «Ιδρυματικές Δράσεις Ενίσχυσης του Ερευνητικού Αποτυπώματος του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.» (https://www.hmu.gr/el/news/16803) που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου. Η διημερίδα θα μεταδοθεί και από το κανάλι του Πανεπιστημίου στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=UlsrgicdAOk
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Βραδιάς Ερευνητή https://researchersnight.gr και τα social media του ΙΤΕ, του Science & Technology Park of Crete/Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης και του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο - Hellenic Mediterranean University
Συντονιστείτε στο κανάλι της Βραδιάς Ερευνητή 2021 https://www.youtube.com/user/rengreece, και κλείστε ραντεβού για να συνομιλήστε ζωντανά με τους ερευνητές μας στο Chatlab (https://researchersnight.gr/chat-lab/) για θέματα που αφορούν στην κοινωνία, στα μαθηματικά, στο περιβάλλον, στην πληροφορική, στη μηχανική, στην υγεία, στη φυσική και στη χημεία.
Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν και αυτή τη χρονιά λόγω της πανδημίας COVID-19, επιβάλλουν την ψηφιακή διεξαγωγή της πανευρωπαϊκής αυτής γιορτής, η οποία παραδοσιακά, πραγματοποιείται την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου. Τα τελευταία χρόνια είχαμε τη χαρά να υποδεχόμαστε στις εγκαταστάσεις μας στο ΙΤΕ και στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο περισσότερους από 2.500 ενθουσιώδεις επισκέπτες, νεαρής κυρίως ηλικίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ερευνητές και να έρθουν σε επαφή με τη μαγεία της Επιστήμης.
Την περσινή χρονιά, 400 ευρωπαϊκές πόλεις διοργάνωσαν εκδηλώσεις για τη “Βραδιά του Ερευνητή” με τη συμμετοχή 2.300.000 πολιτών!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις