Σαν σήμερα στις 18 Νοεμβρίου ο Bill Gates στην ηλικία των 15 χρονών κάνει την αρχή του στον προγραμματισμό


Σαν σήμερα στις 18 Νοεμβρίου του 1970 ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates στην ηλικία των 15 χρονών κάνει την αρχή του στον προγραμματισμό στο Lakeside School του Seattle.

Σύμφωνα με τον ίδιο το 1989 ήταν η τελευταία φορά που έγραψε κώδικά*.
Οι Paul Allen και Bill Gates -οι οποίοι γνωρίστηκαν στο Lakeside School- πριν ιδρύσουν το 1972 την Traf-O-Data και στη συνέχεια το 1975 την Microsoft, ήταν δύο geeks υπολογιστών σε μια εποχή που η πρόσβαση σε υπολογιστές ήταν δύσκολη.
Έτσι οι δυο τους το «έσκαγαν» από τα μαθήματα γυμνασίου Lakeside School στο Seattle των Η.Π.Α. και πήγαιναν στην αίθουσα του σχολείου τους που είχε υπολογιστές.
Εκεί πειραματίζονταν με έναν υπολογιστή του σχολείου και μια μέρα «πιάστηκαν» επί το έργον από τους υπεύθυνους, αλλά αντί να αποβληθούν, τους προσφέρθηκε απεριόριστος χρόνος, σε έναν υπολογιστή DEC PDP-10, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα μισθοδοσίας για την Information Sciences Inc. Αυτό συνέβη, έχοντας ενταχθεί στο Lakeside Programmers Group του σχολείου τους.
Το 1973, ο Gates έφυγε από το Seattle για να σπουδάσει νομική στο Πανεπιστήμιο του Harvard. Ωστόσο, η πρώτη αγάπη του Gates δεν τον άφησε ποτέ καθώς περνούσε τον περισσότερο χρόνο του στο κέντρο υπολογιστών του Πανεπιστημίου, όπου μέρα με την μέρα βελτίωνε τις δεξιότητές του στον προγραμματισμό.
Το 1974, οι Bill Gates (δεξιά στην εικόνα) και Paul Allen εμπνεύστηκαν από τον υπολογιστή MITS Altair 8800 και το επόμενο χρονικό διάστημα δημιούργησαν το πρώτο πρόγραμμα της Microsoft.
* Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=FuP2-n6TVak&t=48s

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις