Ίδρυμα Ευγενίδου Η Φυσική σήμερα και η Δεύτερη Κβαντική Επανάσταση


Η 5η διαδικτυακή Συνάντηση Επιστήμης είναι γεγονός και ο τίτλος εντυπωσιακός ...
«Η Φυσική σήμερα και η Δεύτερη Κβαντική Επανάσταση».

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 αναλαμβάνουν να μας μυήσουν στο θέμα ο Σπύρος Aναστασιάδης, Καθηγητής Επιστήμης και Τεχνολογίας Πολυμερών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΗΔΛ-ΙΤΕ), ο Δημήτριος Χαραλαμπίδης, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, και ο Εμμανουήλ Φλωράτος, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής στο ΕΚΠΑ.
Την διαδικτυακή συζήτηση θα συντονίσει ο Γεώργιος Δάσιος, Ομότιμος Καθηγητής των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Η συνάντηση θα ξεκινήσει με τον καθ. Σπύρο Αναστασιάδη και την ομιλία του για τα «Έξυπνα Προηγμένα Υλικά», θα ακολουθήσει ο καθ. Δημήτριος Χαραλαμπίδης που θα επικεντρωθεί στο «Φως και ύλη: Εφαρμογές της αλληλεπίδρασης ακτινοβολίας Laser με την ύλη», ενώ στο τέλος ο καθ. Εμμανουήλ Φλωράτος θα μιλήσει με θέμα «Κβαντική Πληροφορία - Χάος - Κβαντική Βαρύτητα: Στην έσχατη κλίμακα της φύσης 10^-33 CM».
Η διαδικτυακή συνάντηση είναι ελεύθερα προσβάσιμη σε όλες και όλους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας υπολογιστής ή ένα τάμπλετ ή ένα κινητό και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αν όλα αυτά σας φαίνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα, μπορείτε:
Να κάνετε ΤΩΡΑ την εγγραφή ΕΔΩ,
ή
Να την παρακολουθήσετε στο κανάλι του Ιδρύματος Ευγενίδου στο YouTube


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις