Το σημερινό Doodle της Google τιμά τον φυσικό Charles K. Kao



Το σημερινό Doodle της Google τιμά τον οραματιστή Βρετανοαμερικανό φυσικό, αλλά γεννημένο στις 4 Νοεμβρίου 1933 στην Κίνα, Charles K. Kao, που θεωρείται ο πατέρας των οπτικών ινών, οι καινοτομίες του οποίου έφεραν επανάσταση στην παγκόσμια επικοινωνία και έθεσαν τις βάσεις για το σημερινό internet υψηλής ταχύτητας.
Λίγο μετά την απόκτηση του διδακτορικού του, ο Κάο και ο συνεργάτης του δημοσίευσαν μια πρωτοποριακή εργασία το 1966 ότι οι ίνες που κατασκευάζονται με καθαρό γυαλί θα μπορούσαν να μεταφέρουν πληροφορίες σε μεγάλες αποστάσεις χρησιμοποιώντας λέιζερ. Ο Kao ηγήθηκε της ανάπτυξης αυτής της επαναστατικής τεχνολογίας και το 1977, το πρώτο τηλεφωνικό δίκτυο μετέφερε ζωντανά σήματα μέσω οπτικών ινών. Μέχρι τη δεκαετία του 1980, ο Kao επέβλεπε την υλοποίηση δικτύων οπτικών ινών παγκοσμίως.
Η έρευνα ορόσημο του Κάο στη δεκαετία του 1960 του χάρισε ένα βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 2009 και άνοιξε το δρόμο για τα πάνω από 2.000 εκατομμύρια χιλιόμετρα καλωδίων οπτικών ινών που μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων σε όλο τον κόσμο σήμερα.
Charles K. Kao — σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιήσατε κάθε ίνα της ύπαρξής σας για να φτιάξετε έναν κόσμο πιο συνδεδεμένο!


πηγή Δ. Μιχαηλίδης φβ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις