Empowering Women in Physics στο Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ





Η θέση των γυναικών στην κοινωνία ποικίλει και αναδιαμορφώνεται στο πέρασμα του χρόνου. Σε τομείς κάποτε αυστηρά απαγορευμένους για γυναίκες, η παρουσία τους γίνεται ολοένα και πιο εμφανής. Ωστόσο, η ισότητα των φύλων, αν και θεωρητικά θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, δεν είναι ακόμα πρακτικά κατοχυρωμένη.
Η ομάδα των Young Minds του ΕΚΠΑ με την στήριξη της EPS (European Physical Society) και εμπνευσμένη από την ζωή και το έργο γυναικών στην επιστήμη όπως η Υπατία, η Άντα Λάβλεϊς, η Έμι Νέτερ, η Μαρί Κιουρί και πολλές ακόμα, διοργανώνει ένα event αφιερωμένο στις Γυναίκες στην Επιστήμη.
Το διήμερο event θα οργανωθεί ως εξής:
Το Σάββατο 18/12 θα είναι μια ανοιχτή μέρα για το κοινό στην Πανεπιστημιούπολη στο Τμήμα Φυσικής, όπου κορίτσια και αγόρια θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την επιστήμη με μια πιο διασκεδαστική ματιά. Παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού, αστροπαρατήρηση από τηλεσκόπιο, workshops, μια παράσταση από τους Science Reactors (@sciencereactors ), προβολή θεατρικού έργου του Ευγενιδείου Ιδρύματος και πολλά άλλα σας περιμένουν στους χώρους του τμήματος από τις 16:00-21:00.
Την Κυριακή 19/12 η μέρα θα είναι αφιερωμένη στη στήριξη και την έμπνευση φοιτητριών, που θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τόσο διαδικτυακά όσο και δια ζώσης (αν το επιτρέψουν οι συνθήκες), αξιόλογες στον τομέα τους καθηγήτριες από το τμήμα φυσικής και όχι μόνο, οι οποίες εκτός από το έργο τους θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους στον χώρο. Το ζήτημα θα εξεταστεί και από κοινωνικής απόψεως και έπειτα θα ακολουθήσει συζήτηση με τις ομιλήτριες.
Ελπίζουμε να σας γνωρίσουμε όλους και όλες εκεί!

Εδώ μπορείτε να ακούσετε την εκδήλωση της Κυριακής , την ομιλία του κ. Στυλιάρη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις