Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Έζησε 6 μήνες στο διάστημα – Το ανησυχητικό μήνυμα που στέλνει για τον πλανήτη μαςΦωτ. CNN


Ο Γάλλος αστροναύτης Thomas Pesquet πέρασε έξι μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Και η θέα που είχε προς τη Γη, αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από ανησυχητική για τον πλανήτη μας.

Η δυνατότητα που είχε να ρεμβάζει και να παρακολουθεί από μακριά την «μπλε μπάλα που αποκαλούμε “σπίτι μας”», τον έκανε να σκεφτεί διπλά και τριπλά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.*Το ηλιοβασίλεμα από την πλευρά του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού*Η Παταγωνία στη Νότια ΑμερικήΆλλωστε, τις έβλεπε κάθε μέρα, επί έξι μήνες, μπροστά στα μάτια του.


*Οι μεγάλες φωτιές της Σιβηρίας*Το Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


Όπως δήλωσε ο ίδιος στο CNN, από το διάστημα μπορούσε να παρακολουθήσει πώς ακριβώς η κλιματική αλλαγή επιδράει στον πλανήτη μας.


*Το Λας Βέγκας στις ΗΠΑ


Μάλιστα, τα όσα έβλεπε ήταν τελείως διαφορετικά σε σχέση με όσα είχε δει το 2016, την προηγούμενη φορά που είχε βρεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.


*Αμμόλοφοι στην έρημο Σαχάρα


Οι επιπτώσεις, διευκρίνισε ο Γάλλος, της ανθρώπινης δραστηριότητας ήταν ακόμη πιο εμφανείς σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Οι πάγοι έχουν αισθητά συρρικνωθεί, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα επαναλαμβάνονταν σε υψηλότερο ρυθμό.


*Κοραλλιογενείς ύφαλοι στη Γαλλική Πολυνησία


Μετά την επιστροφή του στον πλανήτη, τα όσα είχαν δει τα μάτια του, τον ευαισθητοποίησαν έτι περισσότερο, με αποτέλεσμα να καταστεί πρέσβης στο πρόγραμμα Τροφίμων και Αγροτικής Οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών (FAO).


*Οι πυραμίδες και το κανάλι του Σουέζ στην Αίγυπτο


moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...