Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

“Αγαπητοί γονείς ΜΗΝ παρακολουθείτε το μάθημα των παιδιών σας στην τηλεκπαίδευση”


Πηγή : infokids.gr

Οι μαθητές επέστρεψαν στη τηλεκπαίδευση ελέω κακοκαιρίας και ένα από τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν για ακόμη μια φορά είναι η παρουσία γονέων στο διαδικτυακό μάθημα των παιδιών.

Πέρα από την θρυλική ατάκα “Πες το παιδί μου αφού το ξέρεις” που έχει γράψει τη δική της ιστορία στις δύο περασμένες καραντίνες, δεν είναι λίγες οι φορές που οι γονείς παίρνουν θέση δίπλα στο μαθητή και παρακολουθούν το τηλεμάθημα με τέτοια ζέση και προσήλωση.

Με ανάρτησή της η εκπαιδευτικός Τίνα Νάντσου εξηγεί τον λόγο που οι γονείς δεν θα πρέπει να παρακολουθούν την τηλεκπαίδευση των παιδιών και να δηλώνουν παρόντες στο τηλεμάθημα. Ας ακούσουμε τι έχει να μας πει.
Η ανάρτηση της εκπαιδευτικού

Μαθαίνω από φίλους εκπαιδευτικούς ότι στην τηλεκπαίδευση παρακολουθούν κανονικά οι γονείς το μάθημα των παιδιών τους!!


Για μένα αυτή η συμπεριφορά είναι εγκληματική. Ναι εγκληματική!

Χάνεται κάθε προσωπική επαφή του διδάσκοντα με τους μαθητές και μεταφέρονται σε όλη την οικογένεια προσωπικές πληροφορίες άλλων μαθητών.
Αλήθεια τι θα γίνει αν ένα παιδί γίνει αντικείμενο χλευασμού σε μία οικογένεια γιατί τραυλίζει ή γιατί είπε κάτι που μπορεί να το εκθέσει σε όλους – και κυρίως να το εκθέσει εκτός της σχολικής τάξης; Επιτρέπεται το λάθος;

Η τηλεκπαίδευση είχε νόημα μόνον όταν τα σχολεία ήταν κλειστά επί μακρόν, λόγω της καραντίνας της COVID-19.


Φυσικά ,εξαρτάται πάντα, τι σχολείο θέλουμε να έχουμε αγαπητοί φίλοι, γιατί μάλλον αυτό είναι και το ζητούμενο σήμερα.

Άραγε ποιο είναι το μέλλον; Κάμερες ελέγχου από τους γονείς παντού; Λυπάμαι πραγματικά τα παιδιά μας. Πολύ.

Ως μαθήτρια ήμουν πολύ χαμηλή μαθησιακά, γιατί έχω δυσλεξία. Εκανα δε και φοβερά λάθη μέσα στην τάξη, κόμπιαζα πολύ όταν διάβαζα τα απίστευτα ανορθόγραφα κείμενά μου. Χαίρομαι που τα λάθη αυτά δεν βγήκαν φόρα παρτίδα σε όλα τα σπίτια...Χαίρομαι που είχα το δικαίωμα του λάθους. Χαίρομαι που ,επίσης, και οι δάσκαλοί μου είχαν το δικαίωμα του λάθους ως διδάσκοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...