Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Η NASA ανακοίνωσε ότι θα εκπονήσει ανεξάρτητη μελέτη για τα UFO


Tη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής που θα αναλάβει να εκπονήσει μελέτη για τα άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα (UAPs) – που δεν μπορούν να αναγνωριστούν επιστημονικά ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η NASA (Εθνική Yπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος).

Η μελέτη θα επικεντρωθεί στον εντοπισμό των διαθέσιμων δεδομένων, στον καλύτερο τρόπο συλλογής μελλοντικών δεδομένων και στον τρόπο με τον οποίο η NASA μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να προωθήσει την επιστημονική κατανόηση των UAP.

Ο περιορισμένος αριθμός παρατηρήσεων για UAP δυσκολεύει προς το παρόν την εξαγωγή επιστημονικών συμπερασμάτων σχετικά με τη φύση τέτοιων γεγονότων επισημαίνει η NASA. Τα φαινόμενα αυτά στην ατμόσφαιρα παρουσιάζουν ενδιαφέρον τόσο για την εθνική ασφάλεια όσο και για την αεροπορική ασφάλεια, τονίζεται.

Η ανεξάρτητη ομάδα μελέτης του οργανισμού θα έχει επικεφαλής τον αστροφυσικό Ντέιβιντ Σπέργκελ, ο οποίος είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Σίμονς στη Νέα Υόρκη και τέως πρόεδρος του τμήματος αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον στο Πρίνστον του Νιου Τζέρσεϊ. Ο Ντάνιελ Έβανς, βοηθός αναπληρωτής διαχειριστής για την έρευνα στη Διεύθυνση Επιστημονικής Αποστολής της NASA, θα υπηρετήσει ως υπεύθυνος της NASA για τον συντονισμό της μελέτης.

Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου εννέα μήνες.

«Σύμφωνα με τις αρχές της NASA για διαφάνεια και επιστημονική ακεραιότητα, αυτή η έκθεση θα κοινοποιηθεί δημόσια», διαβεβαίωσε ο Έβανς. «Όλα τα δεδομένα της NASA είναι διαθέσιμα στο κοινό – λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτήν την υποχρέωση – και τα κάνουμε εύκολα προσβάσιμα σε οποιονδήποτε να τα δει ή να τα μελετήσει».


Πηγή: https://www.skai.gr/news/world/ufo-i-nasa-tha-ekponisei-aneksartiti-meleti-gia-ta-atia – https://www.space.com/nasa-study-remove-stigma-ufo-research

Related: US military taking 'all hands on deck' approach to understanding UFOs

0 seconds of 4 minutes, 13 secondsVolume 90%

"The study will focus on identifying available data, how to best collect future data and how NASA can use these data to move the scientific understanding of UAPs forward," Thomas Zurbuchen, the associate administrator for science at NASA headquarters in Washington, said during today's call. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...