Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Ταφόπλακα στο μάθημα της Φυσικής από το Υπουργείο ΠαιδείαςΕΕΦΕΕ και Διορισμοί Φυσικών

Η ΕΕΦΕΕ έγκαιρα (στις 17-6-2022), μέσω του Προέδρου της Καθηγητή Γ. Τόμπρα έστειλε επιστολή στην Υφυπουργό Παιδείας κ. Μακρή και στον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Κόπτση και τους ενημέρωνε για τον λανθασμένο αλγόριθμο που χρησιμοποιήθηκε το 2021 και οδήγησε στον διορισμό μόλις 87 συνάδελφων Φυσικών και οδήγησε σε αλυσιδωτά προβλήματα στα σχολεία το σχολικό έτος 2021-2022, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά και με παραδείγματα εντός αυτής.

Η επιστολή αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης επιστολής του μέλους της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΕΕΦΕΕ Καθηγητή Γ. Καλκάνη που επισήμανε τα λάθη στην περυσινής επιλογής και προέτρεπε με επιχειρήματα σε θεραπεία της.

Την 15η Ιουλίου 2022 το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον προγραμματισμό του όσον αφορά τους μόνιμους διορισμούς για την προσεχή περίοδο. Με έκπληξη διαβάσαμε ότι προτίθεται να διορίσει μόλις 57 συναδέλφους προφανώς αριθμός που προέκυψε με χρήση του ίδιου λανθασμένου αλγορίθμου..

Η απόφαση σίγουρα εκθέτει αυτούς που την έλαβαν και σε κάθε περίπτωση θίγει την μεγάλη ειδικότητα των ΠΕ 04.01 Φυσικών και την τεράστια προσφορά της όχι μόνο στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και στην Ελληνική κοινωνία. Επειδή όμως μας ενδιαφέρει και η μεγάλη εικόνα, υποβαθμίζει ξεκάθαρα την ποιότητα της διδασκαλίας για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που έχουν ως ελάχιστη απαίτηση η Φυσική στα σχολεία να διδάσκεται από Φυσικούς.

Η ΕΕΦΕΕ θα συνεχίσει με επιχειρήματα και με θεσμικό τρόπο να υποστηρίζει την αναβάθμιση της Φυσικής στην Εκπαίδευση και σε αυτήν την κατεύθυνση καλεί τους υπεύθυνους να αναθεωρήσουν άμεσα την απόφαση τους.

Η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση –http://physicsmentor.gr/?p=1597

πηγή σχεδίου physicsggme

και το δικό μου σχόλιο
Σαν να μην πέρασε μια μέρα από πέρσι που συζητούσαμε ακριβώς τα ίδια. Τιποτα δεν άλλαξε δυστυχως και μάλιστα φέτος έχουμε ακόμη λιγότερους διορισμούς φυσικών.
H  Φυσική πρέπει να διδάσκεται μόνο από φυσικούς διαφορετικά υποβαθμίζεται το μάθημα.
Ας ξεκινήσει αυτή η αλλαγή από το Λύκειο οπου χρειάζονται φυσικούς τα παιδια για να κατανοήσουν τις δύσκολες έννοιες της φυσικής, ειδικά στην Γ Λυκείου. Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν φροντιστήρια για να έχουν ως διδάσκοντες φυσικούς . Μετά ας περάσει η αλλαγή και στο Γυμνασιο όπου μπορει αυτό να εφαρμοστει στις μεγάλες πόλεις και στα μεγάλα σχολεία.
Ξέρω δεν έχει νοημα να το συζητάμε καθέ χρόνο και  μάλιστα είχα σκοπό να μην κάνω ανάρτηση φέτος για το θέμα γιατί νιώθω ότι δεν έχει νόημα, δεν μας ακουει κανεις εμας τους Φυσικούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...