Διακρίσεις Ελλήνων εκπαιδευτικών φυσικών επιστημών στο Science on Stage στο Turku

3444

Ομάδα Ελλήνων εκπαιδευτικών κέρδισε δύο βραβεία (European STEM Teacher Award) και πολλές διακρίσεις στο 13ο Πανευρωπαϊκό φεστιβάλ «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο» (Science on Stage), που φιλοξενήθηκε στο Turku UAS’ Kupittaa Campus (EduCity και ICT City) στο Turku, Φιλανδία, από τις 12 έως 15 Αυγούστου 2024. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από Science on Stage Finland με την κύρια υποστήριξη του Turku University και σε συνεργασία με Science on Stage Europe. Ήταν υπό την αιγίδα της Iliana Ivanova, Ευρωπαία Επίτροπο για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία (European Commissioner for Innovation, Research, Culture, Education and Youth).

image


Περισσότερα στο συνημμένο δελτίο τύπου

Ευγενία Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη

Υπεύθυνη της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος

και το δικό μου σχόλιο

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και βαθύ σεβασμό, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς όλους τους συμμετέχοντες. Ειδικότερα, νιώθω την ανάγκη να εξάρω την εξαιρετική συμβολή της Τζένης Τσιτοπούλου, η οποία, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πλέον στη συνταξιοδότηση, συνεχίζει ακούραστα να προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στην εκπαίδευση της Φυσικής. Η αφοσίωσή της, όπως αποτυπώνεται στην οργάνωση του Science on Stage για την Ελλάδα και τα θερινά σχολεία για τους φυσικούς στο CERN, αποτελεί έργο μέγιστης σημασίας και απαιτητικότητας.
Η προσφορά της Τζένης Τσιτοπούλου είναι πραγματικά ανεκτίμητη. Με το τεράστιο έργο της και τον ακάματο κόπο της, θέτει το πρότυπο για την εκπαιδευτική κοινότητα των φυσικών, δείχνοντας το δρόμο προς την πραγματική αριστεία. Εάν είχαμε δέκα ακόμη εκπαιδευτικούς σαν την Τσιτοπούλου, η εκπαίδευση της Φυσικής στην Ελλάδα θα είχε ήδη φτάσει σε άλλα επίπεδα.
Τζένη, αποτελείς το απόλυτο πρότυπο για μένα και σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη συνεισφορά σου και τον ανεξάντλητο ζήλο σου.

και συμπληρώνω 

Είναι ζωτικής σημασίας να αναγνωρίζεται και να εκτιμάται η προσφορά ενός συναδέλφου προς την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς αυτή η αναγνώριση δεν είναι πάντα δεδομένη. Η έλλειψη αναγνώρισης μπορεί να οδηγήσει σε σταδιακή αποδυνάμωση της αφοσίωσης και της διάθεσης για προσφορά. Ευτυχώς, στον χώρο της φυσικής, έχουμε το παράδειγμα της Τζένης Τσιτοπούλου. Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε, ως συνταξιούχος, να αποσυρθεί από το σπουδαίο έργο της, εκείνη επέλεξε να συνεχίσει να συνεισφέρει με αμείωτο ζήλο.
Η δέσμευσή της προς την εκπαίδευση και η αφοσίωσή της στην προώθηση της Φυσικής είναι πραγματικά αξιέπαινες. Προσωπικά, αισθάνομαι βαθύτατο θαυμασμό και ευγνωμοσύνη προς την Τζένη, καθώς το 2013 μου έδωσε την ανεκτίμητη ευκαιρία να συμμετάσχω στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο CERN. Αυτό το ταξίδι δεν ήταν απλώς μια επαγγελματική εμπειρία· ήταν μια εμπειρία που κυριολεκτικά άλλαξε τη ζωή μου.

Τζένη, σε ευχαριστώ από καρδιάς για την ανιδιοτελή σου προσφορά και την έμπνευση που μας δίνεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις