Ο μετεωρίτης που έπεσε στο Μαρόκο είναι από τον Άρη

Ένα από τα θραύσματα του μετεωρίτη που έφτασε στη Γη από τον Άρη

Μια μικρή πύρινη μπάλα έγινε ορατή τον περασμένο Ιούλιο στον ουρανό του Μαρόκου. Επρόκειτο για ένα μετεωρίτη που εισήλθε στην γήινη ατμόσφαιρα και όταν έπεσε στο έδαφος διαλύθηκε σε πολλά κομμάτια. Το μεγαλύτερο κομμάτι είχε βάρος επτά κιλών ενώ τα υπόλοιπα ζύγιζαν περίπου ένα κιλό το καθένα. Τα κομμάτια εντοπίστηκαν τον Δεκέμβρη και από την ανάλυση που έγινε διαπιστώθηκε ότι προέρχονται από τον Άρη.


Οταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό...

Η ομάδα των ειδικών που μελετά τον μετεωρίτη εκτιμά ότι πριν από εκατομμύρια χρόνια κάποιο μεγάλο σώμα (αστεροειδής ή κομήτης) έπεσε στον Άρη με αποτέλεσμα η πρόσκρουση να εκτοξεύσει στο διάστημα μεγάλο αριθμό πετρωμάτων ένα εκ των οποίων είναι αυτό που έπεσε στο Μαρόκο. Η ανακάλυψη είναι σημαντική αφού καμία αποστολή μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να φέρει στη Γη δείγματα του εδάφους του Άρη.


Τιμάται δέκα φορές όσο ο χρυσός

Ορισμένα κομμάτια του μετεωρίτη έχουν φτάσει σε εμπόρους που τα πουλάνε σε εξαιρετικά υψηλές τιμές. Μια ουγκιά του μετεωρίτη κοστολογείται δέκα φορές περισσότερο από μια ουγγιά χρυσού.

Πηγή : Το Βήμα
 http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2087964/Mars-meteorite-shower-Morocco-yields-15-pounds-rocks-10-times-valuable-gold.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις