Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Flycatcher: το Ιντερνετ των... πάντων

To Flycatcher υπόσχεται την δημιουργία ενός ιντερνετικού πλανήτη

Βρετανική εταιρεία δημιούργησε ένα τσιπ το οποίο, όπως υποστηρίζει, μπορεί να μετατρέπει κάθε ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή σε ιντερνετική. Το Flycatcher μπορεί να συνδέει οικιακές συσκευές, φωτεινούς σηματοδότες, παρκόμετρα, ιατρικά εργαλεία και οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή σύστημα με το Διαδίκτυο.
Σύμφωνα με τους ερευνητές το τσιπάκι μπορεί να συνδέει στο Internet ακόμη και αισθητήρες συλλογής δεδομένων που τοποθετούνται σε δάση όπως ο Αμαζόνιος.


Το web-τσιπάκι 

To Flycatcher είναι ένα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας τσιπ που δημιούργησαν ερευνητές της βρετανικής εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών Arm Holdings που ειδικεύεται στην ανάπτυξη ημιαγωγών χαμηλής ενέργειας. Στόχος της εταιρείας είναι να εισέλθει στις αναπτυσσόμενες αγορές των κινητών τηλεφώνων νέας γενιάς και των ταμπλετών.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς του το Flycatcher (που είναι το όνομα ενός μικρού πτηνού) έχει απεριόριστες εφαρμογές. Υποστηρίζουν ότι η σύνδεση των φαναριών στους δρόμους στο Internet και ο έλεγχος τους από εκεί θα διευκολύνει στην καλύτερη διαχείριση της κίνησης καθώς και στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών όπως παραδείγματος χάριν στο να διευκολύνεται η πορεία ενός ασθενοφόρου.

Ανάλογη δράση θα έχει το τσιπάκι στον έλεγχο οικιακών συσκευών όπως ψυγεία, θερμοσίφωνες, φωτισμοί, συναγερμοί κλπ., με τον κάτοικο να έχει τον πλήρη έλεγχο τους από όπου βρίσκεται. Η χρήση του Flycatcher σε ιατρικά εργαλεία ή μηχανήματα (στηθοσκόπια, συσκευές μέτρησης πίεσης, σακχάρου κλπ) θα επιτρέψει την άμεση μετάδοση των σχετικών δεδομένων στους γιατρούς. Το τσιπάκι θα μπορεί επίσης να συνδέει με το Internet αισθητήρες συλλογής δεδομένων σαν αυτούς που τοποθετούνται σε δέντρα δασών όπως του Αμαζονίου, όπου γίνεται παρακολούθηση των κλιματικών συνθηκών.
Πάντως η Arm Holdings δεν θέλει να διαθέσει στην αγορά το τσιπάκι με το κωδικό του όνομα (Flycatcher) και έχει επιλέξει την ονομασία Cortex-Mo+.

Πηγή: Το Βήμα
 http://techmediafusion.com/arm-connecting-everything-to-the-internet-with-flycatcher/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...