Κυριακή, 5 Μαΐου 2013

Πείραμα: Πώς ξεχωρίζουμε ένα βρασμένο από ένα άβραστο αβγό;


Πώς ξεχωρίζουμε ένα βρασμένο από ένα άβραστο αβγό;

Υλικά για το πείραμα

1 βρασμένο αβγό
1 άβραστο αβγό

                            

Βήματα

1. Περιστρέφουμε το άβραστο αβγό. Τι παρατηρούμε; Γιατί γίνεται αυτό;
2. Περιστρέφουμε ένα βρασμένο αβγό. Τι παρατηρούμε; Γιατί γίνεται αυτό;

Όταν προσπαθήσουμε να περιστρέψουμε το άβραστο αβγό παρατηρούμε ότι αυτό δύσκολα περιστρέφεται. Αν όμως περιστρέψουμε το βρασμένο αβγό ,αυτό κάνει εύκολα γρήγορες περιστροφές.
Το βρασμένο αβγό είναι στερεό ,σχετικά ομοιογενές ,και έτσι περιστρέφεται πιο εύκολα από το άβραστο αβγό που είναι υγρό στο εσωτερικό του.

Έτσι μπορούμε να ξεχωρίσουμε το βρασμένο από το άβραστο αβγό χωρίς να το σπάσουμε!
Καλή διασκέδαση!!

Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κείμενο- φωτογραφίες: Τίνα Νάντσου
Εφαρμογή: Φυσική Ε' Δημοτικού Μηχανική Φυσική Γ΄Γυμνασίου Μηχανική


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...