Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Live: Ο διαστημικός περίπατος μαζί με την ολυμπιακή φλόγα


Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων, δυο ρώσοι κοσμοναύτες πραγματοποίησαν το Σάββατο περίπατο στο διάστημα με την ολυμπιακή δάδα.Τρεις μήνες πριν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, στη Ρωσία, η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες με τους δύο αστροναύτες να κρατούν την ολυμπιακή δάδα περπατώντας στο διάστημα έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Πρώτος βγήκε από το Διεθνή Διαστημικό ΣΤαθμό (ISS) ο κοσμοναύτης Σεργκέι Ριαζάνσκι, ο οποίος κινηματογράφησε το ρώσο συνάδελφό του Όλεγκ Κοτόφ, που τον ακολουθούσε, κρατώντας τη δάδα.
Οι δυο κοσμοναύτες επρόκειτο να παραμείνουν με τη δάδα εκτός του ISS για μια περίπου ώρα.
O κυβερνήτης του Σογιούζ Μιχαήλ Τούριν με την Ολυμπιακή δάδα, ο μηχανικός πτήσης Ρικ Μαστράτσιο της NASA (δεξιά) και ο μηχανικός πτήσης Κοϊτσι Γουακάτα (μπροστά αριστερά) της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Εξερεύνησης Διαστήματος μαζί με το υπάρχον πλήρωμα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Η φλόγα της ολυμπιακής δάδας κατά παράβαση του κανονισμού των Ολυμπιακών Αγώνων παρέμεινε σβηστή για λόγους ασφαλείας.
Η φλόγα της ολυμπιακής δάδας κατά παράβαση του κανονισμού των Ολυμπιακών Αγώνων παρέμεινε σβηστή.
Η ολυμπιακή δάδα μεταφέρθηκε στο διάστημα την περασμένη Πέμπτη με το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, το οποίο εκτοξεύθηκε από τις στέπες του Καζακστάν.
Σημειώνεται ότι ολυμπιακή δάδα έχει ταξιδέψει ακόμη δύο φορές στο διάστημα, το 1996 και το 2000 αλλά ποτέ δεν βγήκε έξω από το διαστημόπλοιο.
Η ολυμπιακή δάδα θα επιστρέψει στη Γη για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν από τις 7 ως τις 23 Φεβρουαρίου 2014 στο Σότσι, στη νότια Ρωσία.

                      

Live streaming video by Ustream
Πηγή: Ναυτεμπορική NASA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...