Εκδήλωση για την ανακάλυψη του μποζονίου Higgs


Τη συναρπαστική ανακάλυψη του μποζονίου Higgs και τις επιστημονικές εξελίξεις που θα επιφέρει, αναλύουν στις 18 Μαρτίου, στη Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, κορυφαίοι ερευνητές και πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στην εκδήλωση με τίτλο «Η ανακάλυψη του σωματιδίου Higgs: H πραγματική ιστορία», θα παρουσιαστεί η ιστορία της ανακάλυψης του μποζονίου Higgs, από τα πρώτα θεωρητικά βήματα της δεκαετίας του 1960 μέχρι την πειραματική επιβεβαίωση στο CERN το 2012.
Οι ομιλητές συζητούν για την σημαντική συνεισφορά των Ελλήνων και μοιράζονται ορισμένες σκέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι για τα επόμενα βήματα της σύγχρονης φυσικής.
Σημειώνεται ότι, το βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2013 απονεμήθηκε από κοινού στον François Englert και Peter W. Higgs «για τη θεωρητική ανακάλυψη ενός μηχανισμού που συμβάλλει στην κατανόηση της προέλευσης της μάζας των υποατομικών σωματιδίων, η οποία πρόσφατα επιβεβαιώθηκε με την ανακάλυψη του προβλεπόμενου στοιχειώδους σωματιδίου, από τα πειράματα ATLAS και CMS στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) του CERN».
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, ο Δημήτρης Νανόπουλος, Αντιπρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών, Διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών στο Πανεπιστήμιο Texas A&E, Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN, ο Εμμανουήλ Τσεσμελής Ανώτερος Φυσικός και Αναπληρωτής Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων, CERN, και Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και ο καθηγητής Rolf-Dieter Heuer, Γενικός Διευθυντής του CERN.
Η είσοδος είναι δωρεάν. Η εκδήλωση ξεκινά στις 19:30, ενώ θα υπάρχει αναμετάδοση και με live streaming μέσω του sgt.gr.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις