Σύγχρονη Κρυπτογραφία


Η σύγχρονη κρυπτογραφία αξιοποιεί τα μαθηματικά και την επιστήμη της πληροφορικής, εμπλέκοντας ακόμα τη Θεωρία Αριθμών, την Άλγεβρα, την Υπολογιστική Πολυπλοκότητα, τους γρήγορους αλγόριθμους, αλλά και την Κβαντική Μηχανική.
Πολλοί άνθρωποι θεωρούν, ακόμα και σήμερα, ότι η αξιοποίηση κωδίκων είναι προνόμιο του κόσμου της κατασκοπείας. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι στην εποχή της πληροφοριακής έκρηξης οι κώδικες είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, για να υπενθυμίσουμε τη χρήση τους στις τραπεζικές συναλλαγές, στην ηλεκτρονική αλληλογραφία και τις διαδικτυακές αγορές.
The Mathematics of EncryptionAn Elementary Introduction των Margaret Cozzens

Η έκδοση ενός ενδιαφέροντος βιβλίου με τίτλο The Mathematics of Encryption: An Elementary Introduction των Margaret Cozzens, (DIMACS, Rutgers University, Piscataway, NJ) και του Steven J. Miller (Williams College, Williamstown, MA) παρουσιάζει μια εξαιρετική αναδρομή στην κρυπτογραφία, από την εποχή των κλασικών αλγόριθμων κρυπτογράφησης μέχρι τη κβαντική κρυπτογραφία.
Οι συγγραφείς του βιβλίου βοηθούν τους αναγνώστες, ακόμα και τους λιγότερο εξοικειωμένους με το θέμα, να προσεγγίσουν αποτελεσματικά τον γοητευτικό κόσμο της κρυπτογραφίας και της εξέλιξής της μέσα στα χρόνια.
Διαβάστε εδώ στην αγγλική γλώσσα την εισαγωγή του βιβλίου και εδώ ένα μέρος του περιεχομένου του.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις