Ρολόι από ηλεκτρονικό χαρτί

Ένα ρολόι χειρός, φτιαγμένο από ηλεκτρονικό χαρτί, ανέπτυξε υπό συνθήκες μυστικότητας η Sony, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας πάνω στη χρήση του συγκεκριμένου καινοτόμου υλικού για προϊόντα του χώρου της μόδας.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το ρολόι έχει έναν «μινιμάλ» μονόχρωμο σχεδιασμό, ωστόσο δεν διαθέτει χαρακτηριστικά αντίστοιχα αυτών που προσφέρονται στα μοντέρνα smartwatches. Παρόλα αυτά, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του ξεχωρίζει, καθώς ανέρχεται στις 60 ημέρες χρήσης.
Όπως προβλέπει ο Στούαρτ Μάιλς, ειδικός του Pocket-lint σε θέματα gadgets, η μόδα θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της βιομηχανίας τεχνολογίας στο προσεχές μέλλον. «Το να έχει κανείς ένα τηλέφωνο το οποίο είναι τετράγωνο και μεγάλο είναι ένα πράγμα, αλλά αν φοράμε πράγματα, πρέπει να είναι όμορφα».

FASHION ENTERTAINMENTS/


Το καντράν και το λουρί του ρολογιού έχουν οθόνη e-paper- αντίστοιχη αυτών που συναντά κανείς σε e-readers όπως το Kindle της Amazon. Αυτό έχει αποτέλεσμα τη δυνατότητα εναλλαγής μέσω διαφορετικών ειδών εμφάνισης.
Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, εκπρόσωπος της Sony δήλωσε ότι η εταιρεία έχει σε στάδιο ανάπτυξης ένα πρόγραμμα ονόματι «Fashion Entertainments», όπου μελετάται η χρήση του ηλεκτρονικού χαρτιού σε προϊόντα για τον χώρο της μόδας. Το εν λόγω «Fes Watch» αποτελεί το πλέον αξιοσημείωτο πρωτότυπο, διαθέτοντας 24 σχεδιαστικά μοτίβα που μπορούν να επιλεγούν κατά τις προτιμήσεις του κατόχου.
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις