Video: Αποικίες στο Διάστημα

                  
"Πώς νιώθει ο ταξιδιώτης που αφήνει πίσω του τη χώρα του, την οικογένειά του, τους φίλους του, τους ανθρώπους που αγαπάει και ξεκινάει μόνος για ένα ταξίδι προς το άγνωστο... ένα ταξίδι δύσκολο, επικίνδυνο, από το οποίο δεν ξέρει αν τελικά θα επιστρέψει; Πώς νιώθουν οι αστροναύτες όταν αντικρίζουν νέους κόσμους;"
Ο Στέλιος Κουκουβιτάκης μας προλογίζει την τελευταία του ταινία, ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με θέμα τα πιο πρόσφατα και ρεαλιστικά σενάρια για την ίδρυση αποικιών στο Διάστημα. (Είναι και επίκαιρο αυτή την περίοδο, καθώς έτυχε η συγκυρία με το Interstellar...!) Μου είπε ο ίδιος: "Θυμάμαι το δέος που είχα νιώσει, πιτσιρικάς τότε, όταν άνοιξα το πρώτο τεύχος του ελληνικού National Geographic και είχα δει τις φωτογραφίες που έστειλε η μη επανδρωμένη αποστολή Pathfinder από τον πλανήτη Άρη. Πολλά χρόνια αργότερα, τελειώνοντας το Φυσικό Αθήνας σκέφτηκα στην πτυχιακή μου εργασία να ασχοληθώ με τον αποικισμό του Διαστήματος. Ήθελα μάλιστα, συνδυάζοντας την ιδιότητά μου ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης, να συνοδεύσω την εργασία με ένα αντίστοιχο ντοκιμαντέρ. Το σενάριο της ταινίας βασίστηκε στις 24.000 λέξεις που έγραψα, ύστερα από σχεδόν δυο χρόνια έρευνας και συγκέντρωσης υλικού.
 Το στοίχημα που είχα βάλει εξαρχής ήταν ότι δεν επιθυμούσα ένα ντοκιμαντέρ που να απευθύνεται μόνο σε ειδικούς και γνώστες του θέματος. Ο στόχος ήταν να μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι με ενδιαφέρον, θεατές κάθε ηλικίας και μόρφωσης. Ταυτόχρονα όμως έπρεπε να είναι άρτιο, δίχως εκπτώσεις στο επιστημονικό μέρος. Κινηματογραφικά με ενδιέφερε μια προσέγγιση που θα απευθύνεται και στο μυαλό και στην καρδιά των θεατών, ένα διαστημικό ταξίδι 17 λεπτών από τη Γη στη Σελήνη και στον Άρη! Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ανταπόκριση και τα μηνύματα που λαμβάνω από όσους το βλέπουν, γιατί φαίνεται ότι τους επηρεάζει, γεννάει σκέψεις και ερωτήματα. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον επιβλέποντα καθηγητή μου Δρ. Μάνο Δανέζη, Επίκουρο Καθηγητή Αστροφυσικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε εξ αρχής, την πολύτιμη καθοδήγησή του αλλά και την έμπνευση που βρήκα στο έργο του. Καλή θέαση!"

 *Για καλύτερη προβολή: επιλέξτε ποιότητα HD, πλήρη οθόνη (fullscreen) και δυνατό ήχο ή ακουστικά.*

Σενάριο-Σκηνοθεσία-Παραγωγή-Έρευνα & Αφήγηση: Στέλιος Κουκουβιτάκης Μοντάζ: Γιώργος Χρυσαφάκης / Wonderspot Media Ηχογράφηση: Παναγιώτης Δεληνικόλας / Spork Studio Διάρκεια 17 λεπτά Παραγωγή: 2014

Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις