Τι απέγιναν τα ζώα της Fukushima;

Ο ανείπωτος ανθρώπινος πόνος, οι υλικές ζημιές, οι ανθρώπινες απώλειες, και ο εφιάλτης της ραδιενέργειας που άφησε πίσω του η πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία έχει αναλυθεί και τεκμηριωθεί πολλάκις μέχρι σήμερα. 
Υπάρχει όμως και ένας ακόμα πληθυσμός που υπέφερε από την τραγωδία, για τον οποίο κανείς δεν φαίνεται πια να ενδιαφέρεται ή έστω να αναφέρει. Τα ζώα που έμειναν πίσω αποκλεισμένα στη αποκλεισμένη ραδιενεργή ζώνη ξεχάστηκαν από τους κατοίκους, τους ιδιοκτήτες τους, και την πολιτεία. 

Όχι όμως και από τον 55χρονο Naoto Matsumura, έναν πρώην οικοδομικό εργάτη που επιμένει να ζει στην απαγορευμένη ζώνη μόνο και μόνο για να φροντίζει για τους τετράποδους επιζώντες φίλους του. Είναι γνωστός ως ο "φύλακας των ζώων της Φουκουσίμα" και έχει αφιερώσει τη ζωή του στο τάισμα και τη φροντίδα των ζώων – κατοικίδιων και μη- που οι κάτοικοι άφησαν πίσω τους μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εκκενώσουν την 20 χιλιομέτρων ραδιενεργή ζώνη. Ο Naoto έχει επίγνωση της ακτινοβολίας στην οποία υπόκειται σε καθημερινή βάση, αλλά λέει ότι "αρνείται να ανησυχήσει γι 'αυτό." Τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει είναι να μην τρέφεται με προϊόντα που φυτρώνουν στην περιοχή.

 Αυτή είναι η ιστορία του Ο Naoto Matsumura είναι ο μόνος άνθρωπος που είναι τόσο θαρραλέος ώστε να ζει ακόμα στην απαγορευμένη ζώνη της Φουκουσίμα .Μετά το πυρηνικό ατύχημα ο Naoto έφυγε από την πόλη, όπως όλοι. Αλλά επέστρεψε για να φροντίσει τα ζώα που είχαν μείνει πίσω Αρχικά επέστρεψε για τα δικά του ζώα, αλλά σταδιακά συνειδητοποίησε ότι υπήρχαν δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες ακόμα αβοήθητα ζώα Ο Matsumura γνωρίζει τους κινδύνους της ακτινοβολίας στην οποία εκτίθεται, ωστόσο "αρνείται να ανησυχήσει γι' αυτό" 
 "Μου είπαν ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αρρωστήσω πριν περάσουν 30 ή και 40 χρόνια έκθεσης. Μέχρι τότε θα έχω πιθανότατα πεθάνει έτσι κι αλλιώς, οπότε απλά δεν δίνω σημασία", λέει. Ο Matsumura ανακάλυψε ότι χιλιάδες αγελάδες είχαν βρει θάνατο κλειδωμένες και ξεχασμένες μέσα σε στάβλους και αχυρώνες.
Ανακάλυψε επίσης ότι πάρα πολλά ζώα είχαν μείνει δεμένα με λουρί από τους ιδιοκτήτες τους!
Τα περισσότερα από τα ζώα που ελευθέρωσε βασίζονται σ' αυτόν πλέον για να τραφούν.
  Η κυβέρνηση του έχει απαγορέψει να ζει εκεί, αλλά αυτό δεν τον σταματάει .
Ξεκίνησε το έργο του το 2011, και τέσσερα χρόνια μετά η προσπάθειά του όλο και μεγαλώνει .Βασίζεται αποκλειστικά σε δωρεές υποστηρικτών της προσπάθειάς του για να ταίζει όλα αυτά τα ζώα.
   Είναι γνωστός σε όλους ως ο "Φύλακας των ζώων της Φουκουσίμα"


 Πηγή:www.lifo.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις