Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Διαγωνισμός φωτογραφίας από την ESA

Με αφορμή την εκτόξευση τουSentinel-2Α, η ESA σας προσκαλεί να πάρετε μέρος σε ένα διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την «έγχρωμη όραση». Η συμμετοχή σας μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να κερδίσετε ένα ταξίδι στο κέντρο επιχειρήσεων της ESA για την εκδήλωση εκτόξευσης του δορυφόρου.
Οι Sentinels είναι ένας στόλος δορυφόρων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχουν μια πληθώρα δεδομένων και εικόνων που αποτελούν κεντρικό άξονα του προγράμματος Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αυτό το μοναδικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής παρακολούθησης κάνει μια ριζική αλλαγή στον τρόπο που διαχειριζόμαστε το περιβάλλον μας, το πώς αντιλαμβανόμαστε και αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και ακόμα και τη διαφύλαξη της καθημερινής μας ζωής.
Ο Sentinel-2 μεταφέρει ένα καινοτόμο όργανο πολυφασματικής απεικόνισης με 13 φασματικές ζώνες υψηλής ανάλυσης, για μια νέα προοπτική της γης και της βλάστησης.
Η αποστολή αποτελείται από δύο δορυφόρους, με τον πρώτο - Sentinel-2A – να έχει προγραμματιστεί για εκτόξευση στις 12 Ιουνίου.
Πριν από την εκτόξευση, η ESA καλεί τους φωτογράφους να λάβουν μέρος σε έναν διαγωνισμό με θέμα «έγχρωμη όραση». Οι κριτές θα αναζητήσουν μια εικόνα που θα εκφράζει όχι μόνο αυτό το θέμα, αλλά θα συνδέεται επίσης με τομείς εφαρμογής της αποστολής (δείτε παρακάτω για συμβουλές).
Δίνεται η μοναδική ευκαιρία να επισκεφθείτε το ESOC, κέντρο επιχειρήσεων της ESA στο Ντάρμσταντ, Γερμανία, ως επισκέπτης στη VIP εκδήλωση το βράδυ της εκτόξευσης. Τέσσερις επιλαχόντες θα λάβουν δώρο-πακέτα μέσω του ταχυδρομείου.

Αρχίστε τη φωτογράφιση!
Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι η δική σαςκαλλιτεχνική ερμηνεία του θέματος «έγχρωμη όραση» μαζί με μια ή περισσότερες από τους τομείς εφαρμογής του Sentinel-2. Οι τομείς εφαρμογής περιλαμβάνουν τη βλάστηση (ή την έλλειψη της), τη γεωργία, την εναλλαγή τοπίου και τα εσωτερικά και παράκτια ύδατα.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει φωτογραφίες από ένα συνονθύλευμα από χωράφια, κοντινά πλάνα που δείχνουν τις περίπλοκες λεπτομέρειες ενός φύλλου, το φως του ήλιου που γλιστρά μέσα από τα δέντρα, η άκρη ενός αποψιλωμένου δάσους, τα μπλε και πράσινα χρώματα των κυμάτων σε μια παραλία ή τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος που αντανακλούν σε μια λίμνη. Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά για να συλλάβετε μια εικόνα του πώς η έγχρωμη όραση του Sentinel-2 εφαρμόζεται για τη δική σας γειτονιά. Να είστε δημιουργικοί - οι δυνατότητες είναι ατελείωτες!

Πως να λάβετε μέρος:
Οι φωτογραφίες μπορούν να μεταφορτωθούν μέσω του bloghttp://blogs.esa.int/eolaunches/2015/04/13/competition-application-form/

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός τώρα και θα δέχεται συμμετοχές μέχρι τις 09:00 CEST (10:00 π.μ ώρα Ελλάδας) στις 18 Μαΐου 2015.

Πηγή: ESA
Δημοσίευση σχολίου

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...