Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Λίγο πριν …τη ‘Βραδιά του Ερευνητή 2015’

Στα πλαίσια της προώθησης της Βραδιάς του Ερευνητή 2015, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) οργανώνει προκαταρκτική εκδήλωση για το κοινό, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου (19.00-22.00), στο Λόφο Νυμφών στο Θησείο, με ελεύθερη είσοδο.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

- Ξενάγηση στο τηλεσκόπιο ‘Δωρίδη’ του ΕΑΑ και αστρονομικές παρατηρήσεις 

-Παρατηρήσεις ουρανού στο Λόφο της Πνύκας με τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (την ημέρα της εκδήλωσης θα είναι δυνατή η παρατήρηση του Κρόνου, από 20.00 έως 21.00). 
-Παρουσίαση της εφαρμογής τεχνικών laser για την τηλεπισκόπηση της ατμόσφαιρας, με το σύστημα LIDAR του κέντρου αριστείας BEYOND του ΕΑΑ (http://beyond-eocenter.eu/). 
-Συμμετοχή του κοινού στο πείραμα «iSPEX» με τη χρήση ειδικών συσκευών που θα διανεμηθούν σε χρήστες συμβατών κινητών συσκευών (iPhone 4/4s, 5/5s). Το πείραμα θα αναπτύξει ένα «παρατηρητήριο πολιτών» για τη μελέτη της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αθήνα (πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο http://beyond-ispex.gr). 
-Παρουσίαση τεχνικών και μεθόδων παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα με τον Κινητό Σταθμό Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του ΕΑΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...