Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Scott Kelly θα δει την ανατολή του ήλιου 5.000 περισσότερες φορές απ΄όλους μας

Πρόκειται για τον Αμερικανό αστροναύτη της NASA Σκότ Κέλι (Scott Kelly) ο οποίος στάλθηκε στο διάστημα και θα παραμείνει εκεί για ένα έτος προκειμένου οι επιστήμονες να καταλάβουν τι μπορεί να συμβεί στο ανθρώπινο σώμα όταν βρίσκεται για παρατεταμένη περίοδο σε συνθήκες μικροβαρύτητας.
Ο Σκοτ κατά την παραμονή του θα πιει περίπου 730 λίτρα ανακυκλωμένων και ειδικά επεξεργασμένων ούρων και ιδρώτα και θα τρέξει 1042 χιλιόμετρα σε έναν ειδικά σχεδιασμένο για το διάστημα διάδρομο γυμναστικής.
Επίσης θα υποβληθεί σε 383 πειράματα ειδικά σχεδιασμένα για να διαπιστώσουν την όποια αλλαγή συμβαίνει στο σώμα του.
Ο Αμερικανός αστροναύτης θα κάνει περισσότερες από 700 ώρες γυμναστικής για να διατηρήσει τα οστά του, τους μυς του και την καρδιά του σε καλή κατάσταση προκειμένου να μην εξασθενίσουν.
Εκτός από τη σκληρή δουλειά θα έχει την τύχη μέσα στο έναν χρόνο που θα διαρκέσει η αποστολή του να δει την ανατολή και τη δύση του ηλίου 10.944, όταν όλοι εμείς θα τη δούμε μόνο 684 φορές και αυτό διότι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός περιστρέφεται γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά.
Στη έως τώρα παραμονή του στο διάστημα, έχει διανύσει σχεδόν τη μισή διαδρομή, ο Σκοτ τράβηξε μια σειρά εντυπωσιακών φωτογραφιών που δημοσιεύει η NASA αλλά και ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στου Twitter. Ακολουθήστε τον και θα εντυπωσιαστείτε.

Δημοσίευση σχολίου

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...