Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Το φάντασμα της Fukushima μετά την πυρηνική καταστροφή

Ένα χωράφι το οποίο έχουν καταλάβει τα ζώα του κτηνοτρόφου Masami Yoshizawa ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στη γη του. Στο έδαφος διακρίνεται ακόμη το άνοιγμα που δημιουργήθηκε μετά τον σεισμό. - © Arkadiusz Podniesinski / REX / Shutterstock LIFO NEWSROOM
Τα πυρηνικά ατυχήματα στον σταθμό Φουκουσίμα το 2011 αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές οικολογικές επιβαρύνσεις από καταστροφή πυρηνικών εγκαταστάσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα. Οι καταστροφές προέκυψαν ως ακολουθία του μεγάλου σεισμού της 11ης Μαρτίου στο Σεντάι και του τσουνάμι που τον ακολούθησε. Τις μέρες μετά τα γεωλογικά συμβάντα, σημειώθηκαν εκρήξεις σε αντιδραστήρες του σταθμού και καταγράφηκε διαρροή μεγάλης ποσότητας ραδιενέργειας στο περιβάλλον. 

Η Φουκουσίμα εκκενώθηκε και όλη η Ιαπωνία τέθηκε σε συναγερμό. Η ζώνη αποκλεισμού γύρω από τις εγκαταστάσεις εκτείνεται σε περίμετρο 12,5 μιλίων σήμερα. Πρόσφατα οι φωτογραφίες από το Τσέρνομπιλ να έχει επανακαταληφθεί από την άγρια ζωή έκαναν το γύρο του κόσμου, αλλά ένας φωτογράφος απαθανάτισε επίσης την εικόνα της περιοχής - φάντασμα στην Ιαπωνία όπως είναι σήμερα. 

 Ο Arkadiusz Podniesinski βρέθηκε στην περιοχή τον περασμένο Σεπτέμβριο και με την κάμερά του κατέγραψε σκηνές που συνήθως βλέπουμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας και καταστροφής. 

Δεκάδες εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και δίκυκλα τα οποία καταπίνονται από φυτά, καταστήματα, σχολεία, και σούπερ μάρκετ χωρίς ίχνος ζωής και ολόκληρες γειτονιές που ακόμη και σήμερα δείχνουν σαν να περιμένουν τους πάνω από 120.000 ανθρώπους που κάποτε ζούσαν εκεί να επιστρέψουν. 

Η περιοχή χωρίζεται σε κόκκινη, πορτοκαλί και πράσινη ζώνη. Στην κόκκινη ζώνη είναι άγνωστο πότε, και θεωρείται μάλλον απίθανο να επανέλθει η ζωή. Στις υπόλοιπες δύο ζώνες γίνονται τεράστιες επιχειρήσεις προκειμένου να απομακρυνθούν τα πυρηνικά απόβλητα και σταδιακά να γίνει η επιστροφή των ανθρώπων. 

Πηγή:www.lifo.gr
Δημοσίευση σχολίου

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...