Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016

Ολόκληρο το Σύμπαν σε μία εικόνα !


entire observable universe logarithmic illustration 
Το σύμπαν είναι τόσο τεράστιο, που είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστούμε το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ΄΄στριμωγμένο΄΄ σε ένα μόνο οπτικό πεδίο, σε μία και μόνη εικόνα.
Αλλά, ο μουσικός Pablo Carlos Budassi κατάφερε να το κάνει αυτό με το συνδυασμό λογαριθμικών χαρτών του σύμπαντος από το Πρίνστον και εικόνες από τη NASA. Δημιούργησε την παρακάτω εικόνα που δείχνει το παρατηρήσιμο σύμπαν μέσα σε ένα δίσκο.
Ο ήλιος μας και το ηλιακό σύστημα βρίσκονται στο κέντρο της εικόνας, που ακολουθείται από το εξωτερικό δακτύλιο του Γαλαξία μας, το βραχίονα του Περσέα , και ένα δαχτυλίδι με τους άλλους κοντινούς γαλαξίες, όπως της Ανδρομέδας. Το υπόλοιπο του κοσμικού ιστού, η μικροκυματική κοσμική ακτινοβολία υπόβαθρου (For English Verion) ,το απομεινάρι από τη Μεγάλη Έκρηξη , και, τέλος, ένα δαχτυλίδι πλάσματος επίσης παραχθέν από την Μεγάλη Έκρηξη:
Οι λογάριθμοι μας βοηθούν να κατανοήσουμε τους πολύ μεγάλους αριθμούς, και σε αυτή εδώ την περίπτωση, τις τεράστιες αποστάσεις. Η εικόνα αυτή αντί να δείχνει όλα τα μέρη του σύμπαντος σε γραμμική κλίμακα, κάθε κομμάτι του κύκλου αντιπροσωπεύει ένα οπτικό πεδίο αρκετές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερο από την προηγούμενο του. Γι 'αυτό όλο το παρατηρήσιμο σύμπαν μπορεί να χωρέσει μέσα σε ένα κύκλο.
Ο Budassi πήρε την ιδέα μετά από την κατασκευή μερικών hexaflexagons για τα γενέθλια του γιου του που ήταν ενός έτους. (Αν δεν έχετε δει το πως είναι ένα hexaflexagon σε δράση, ετοιμαστείτε να δείτε κάτι εκπληκτικό.)
"Στη συνέχεια, όταν σχεδίαζα αυτά τα hexaflexagons , ενθύμιο για τα γενέθλιά του γιου μου, άρχισα να σχεδιάζω την κεντρική εικόνα του σύμπαντος και του ηλιακού συστήματος," έγραψε ο Budassi σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο ιστότοπο του TechInsider. "Εκείνη την ημέρα γεννήθηκε η ιδέα της λογαριθμικής εικόνας και μέσα στις επόμενες μέρες ήμουν σε θέση να την συνθέσω με τοPhotoshop χρησιμοποιώντας εικόνες από τη NASA και μερικές που δημιούργησα μόνος μου."
Δημοσίευσε την εικόνα στο κοινό , και έχει δημιουργήσει και μερικές άλλες εικόνες λογαριθμικής κλίμακας και αυτές.

Πηγή: Astronomy and Science
http://www.techinsider.io/whole-universe-map-illustration-2015-12?utm_content=buffer33e30&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer-ti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...