Aστεροειδής 17473 Φρέντι Μέρκιουρι


Ο Φρεντ Μέρκιουρι, το «αστέρι» του ροκ συγκροτήματος Queen με τη μαγευτική φωνή, θα ταξιδεύει πλέον στον ουρανό, όπως πάντα ήθελε και τραγουδούσε. Ένας αστεροειδής πήρε το όνομα του, σε ανάμνηση των 70 ετών από τη γέννηση του μεγάλου τραγουδιστή, ο οποίος πέθανε το 1991, δύο μόλις μέρες αφότου επιβεβαίωσε δημόσια ότι έπασχε από AIDS.
Ο αστεροειδής «17473 Φρέντι Μέρκιουρι», ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1991, τη χρονιά θανάτου του μεγάλου σταρ, είναι ένας πολύ σκούρος διαστημικός βράχος διαμέτρου περίπου τριών χιλιομέτρων, ο οποίος κινείται στη μεγάλη ζώνη των αστεροειδών μεταξύ Άρη-Δία.

Η ονοματοδοσία αποφασίσθηκε από το Κέντρο Ελασσόνων Πλανητών της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης και έγινε γνωστή από τον κιθαρίστα των Queen Μπράιαν Μέι, στη διάρκεια εκδήλωσης στην Ελβετία, για την ανάμνηση της τελευταίας μέρας ζωής του Μέρκιουρι, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph.
Ο Μέρκιουρι έρχεται να προστεθεί σε άλλους μουσικούς της ποπ και της ροκ, όπως οι Beatles και ο Σπρίνγκστιν, που επίσης έχουν αστεροειδείς στο όνομά τους.
Ο «Φρέντι» γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη στις 5 Σεπτεμβρίου 1946 και το πραγματικό όνομά του ήταν Φαρόκχ Μπουλσάρα, προτού το αλλάξει επισήμως σε Φρεντ Μέρκιουρι το 1970, όταν δημιουργήθηκαν οι Queen.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://edition.cnn.com/2016/09/05/world/asteroid-freddie-mercury-birthday/
https://en.wikipedia.org/wiki/Asteroid_17473_Freddiemercury

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις