Σπούδασε online και δωρεάν στα 10 μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου


Σπούδασε online και δωρεάν στα 10 μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου
Ολοένα και περισσότεροι φοιτητές επιλέγουν την διαδικτυακή παρακολούθηση πανεπιστημιακών μαθημάτων, που τα τελευταία χρόνια, λόγω και της οικονομικής κρίσης, προσφέρεται από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου εντελώς δωρεάν. Το σημαντικό είναι ότι τα μαθήματα που διδάσκονται είναι υψηλής ποιότητας και συχνά οδηγούν στην απόκτηση πτυχίου ή προετοιμάζουν τον υποψήφιο για την είσοδό του στην αγορά εργασίας.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μια λίστα με 10 από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου που διαθέτουν προγράμματα δωρεάν διαδικτυακών σπουδών για όλους:

Harvard University :

Το Πανεπιστήμιο Harvard ξεκίνησε το 2012 σε συνεργασία με το MIT το πρόγραμμα edX, προσφέροντας online πανεπιστημιακά μαθήματα εντελώς δωρεάν. Στο πρώτο εξάμηνο, το πρόγραμμα προσέλκυσε περισσότερους από 100.000 διαδικτυακούς φοιτητές!

MIT:

Το πρώτο πανεπιστήμιο που πρόσφερε δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα μέσα από το Open Courseware project και τη συνεργασία του με το Harvard.


Stanford University :

Το Stanford σε συνεργασία με το Coursera και περισσότερα από 30 πανεπιστήμια προσφέρει μαθήματα πολλών ειδικοτήτων. Προς το παρόν οι φοιτητές δεν μπορούν να αποκτήσουν πτυχίου, ωστόσο λαμβάνουν πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Carnegie Mellon University:

Το Carnegie Mellon’s ξεκίνησε αντίστοιχα προγράμματα πριν περίπου 10 χρόνια. Αυτή τη στιγμή δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές αλλά και σε καθηγητές να παρακολουθήσουν 17 διαδικτυακά μαθήματα.

University of Pennsylvania:

Το University of Pennsylvania προσφέρει αυτή τη στιγμή 3 online μαθήματα μέσα από την πλατφόρμα Coursera, ωστόσο προγραμματίζει στο άμεσο μέλλον την προσθήκη περισσότερων.

Columbia University:

Το Columbia δημιούργησε το δικό του εκπαιδευτικό portal το 2000 (Fathom) το οποίο δεν γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία και το 2003 σταμάτησε τη λειτουργία του. Σήμερα υπάρχει το πρόγραμμα Columbia Interactive ενώ παράλληλα το πανεπιστήμιο συνεργάζεται με την πλατφόρμα Coursera από τις αρχές του 2013 προσφέροντας 3 διαδικτυακά δωρεάν μαθήματα.

Johns Hopkins:

Το Johns Hopkins επίσης συνεργάζεται με την πλατφόρμα Coursera και προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό για θέματα δημόσιας υγείας.

University of Michigan:

Μαθήματα πολιτικής επιστήμης και οικονομικών διαθέτει μεταξύ άλλων διαδικτυακά μέσω της Coursera και το University of Michigan. Το πρώτο διαδικτυακό μάθημα του πανεπιστημίου τον Φεβρουάριο του 2012 προσέλκυσε 50.0000 φοιτητές!

Princeton University:

Και το Princeton συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγάλα πανεπιστήμια που συνεργάζονται με την Coursera. Πρόσφατα ξεκίνησε με τρία μαθήματα: “A History of the World Since 1300,” “Networks: Friends, Money, and Bytes,” και “Computer Architecture.”

Caltech:

Και το Caltech συνεργάζεται με την Coursera προσφέροντας μια σειρά μαθημάτων που προσελκύουν χιλιάδες φοιτητές.

Αυτή ήταν μόνο μία μικρή λίστα πανεπιστημίων που προσφέρουν δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα. Αντίστοιχα προγράμματα μπορείτε να βρείτε στο: Oxford, Brown, Emory, University of Virginia, Duke, John Hopkins, Berkeley, Rice και στο Wesleyan.

πηγή: stephenslighthouse.com/http://www.enallaktikos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις