Τα πέντε πιο αγαπημένα μέρη του Stephen Hawking στο Διάστημα

Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι το αγαπημένο μέρος του Στίβεν Χόκινγκ στη Γη θα ήταν η πατρίδα του η Αγγλία. Μόνο που ένα μυαλό σαν τον Χόκινγκ σπανίως δίνει τις απαντήσεις που φανταζόμαστε!
Στο νέο ντοκιμαντέρ των 25 λεπτών με τίτλο «Τα αγαπημένα μέρη του Στίβεν Χόκινγκ» που έρχεται από το CuriosityStream ο φυσικός κάθεται στο πιλοτήριο ενός διαστημόπλοιου σχεδιασμένου ειδικά γι’ αυτόν και μας ταξιδεύει - που αλλού στο διάστημα!
Η προσομοίωση είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα καθώς το κοινό έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τα πέντε πιο αγαπημένα μέρη του Χόκινγκ στο σύμπαν! Ποια είναι αυτά;

Το Big Bang.

Σε πιο άλλο μέρος θα ήθελε να βρεθεί ο μεγάλος φυσικός, περισσότερο, από τον χώρο και τον χρόνο που σηματοδότησαν την αρχή του σύμπαντος; Ο Στίβεν Χόκινγκ εδώ αδράττει την ευκαιρία να εξηγήσει ότι το Big Bang δεν ήταν και τόσο… big όσο πιστεύει ο κόσμος. «Δεν υπήρξαν πυροτεχνήματα» εξηγεί. «Δεν υπήρχε φως για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια». Για την ακρίβεια τα όποια εντυπωσιακά φωτεινά φαινόμενα υπήρξαν, ήρθαν 380 χιλιάδες χρόνια μετά την έκρηξη.

                          

Η μαύρη τρύπα στο κέντρο του Γαλαξία μας.

Οι φαν του Interstellar θα ξετρελαθούν με αυτή τη σκηνή καθώς η μαύρη τρύπα είναι τερατώδης σε σχέση με αυτή που απεικονίζεται στην ταινία. Εδώ ο Χόκινγκ εξηγεί το μηχανισμό πίσω από την «ακτινοβολία Χόκινγκ» και πώς άλλαξε τρόπο σκέψης για τη συμπεριφορά της μαύρης τρύπας.



Ο πλανήτης Gliese 832 c.

Ο Χόκινγκ μας ξεναγεί στον κοντινότερο στη Γη πλανήτη που θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα για να κατοικηθεί. «Τα φυτά εδώ δεν θα ήταν πράσινα» λέει ο Χόκινγκ. «Η φωτοσύνθεση με το κόκκινο φως του ηλίου θα έδινε μοβ ή μαύρο φύλλωμα. Θα μπορούσαν να υπάρξουν ζώα, πιθανώς και έξυπνα». Ο πλανήτης βρίσκεται υπό εξερεύνηση. Ο Χόκινγκ λέει ότι «η εύρεση ευφυούς ζωής στον πλανήτη θα ήταν η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ιστορία. Τότε θα ήμασταν υποχρεωμένοι να αλλάξουμε».



Ο Κρόνος.

Ο Χόκινγκ λατρεύει τον πλανήτη με τα τεράστια εντυπωσιακά «δαχτυλίδια» και τα περισσότερα από 60 φεγγάρια. «Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι στο μέλλον θα αποτελέσει ένα τεράστιο τουριστικό hot spot, πλήρες, με τις καντίνες του - που θα πουλάνε hot dog - και παιδάκια που θα ουρλιάζουν», λέει.



Η Γη.

Πέμπτη και καταϊδρωμένη. Ο Χόκινγκ πάντως της κάνει τη χάρη. Ολόκληρος ο πλανήτης ανήκει στα αγαπημένα του μέρη, ωστόσο, αντί για την βροχερή Αγγλία, προτιμά την ηλιόλουστη Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια, όπου πέρασε πολλές χαρούμενες ώρες με την οικογένειά του το 1974. Εκεί δίδασκε εκείνη την εποχή και παράλληλα αντιμετώπιζε τα πρώτα στάδια της νευροεκφυλιστικής νόσου του. «Ήταν το σπίτι μου μακριά από το σπίτι… Ένας κόσμος μακριά από τους γκρίζους ουρανούς του Κέιμπριτζ. Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, αλλά ποτέ δεν έχω βρει, πουθενά, κάτι σαν και αυτό το μέρος. Ακόμη και τώρα επισκέπτεται όποτε μπορεί το Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής στη Σάντα Μπάρμπαρα το οποίο αποκαλεί: «το ιδανικό μέρος για να σκεφτείς με ανοιχτό μυαλό».



Ο Χόκινγκ μπορεί να πιστεύει ότι η επαφή με τους εξωγήινους μπορεί να είναι καταστροφική για τους ανθρώπους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ήθελε να εξερευνήσει το σύμπαν από κοντά. «Ο στόχος μου είναι απλός: η πλήρης κατανόηση του σύμπαντος. Το όνειρό μου ήταν πάντα να εξερευνήσω το διάστημα. Οπότε αν μπορούσα… Θα πήγαινα παντού και θα έβλεπα τα πάντα».

            

Πηγή: TVXS

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις