Επισκεφτείτε το εσωτερικό του Διαστημικού Σταθμού ISS


        


Με το Street View στο Google Maps μπορούμε να κινηθούμε σε όλα τα τμήματα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (σε 360 μοίρες).

Ο Διαστημικός Σταθμός αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και περιπλοκότερα επιστημονικό επιτεύγματα στην ανθρώπινη ιστορία. Έτσι, με αφορμή τα 10 χρόνια του Street View, η Google συνεργάστηκε με τη NASA για τη δημιουργία μιας μεθόδου καταγραφής εικόνων, χρησιμοποιώντας κάμερες DSLR και τον εξοπλισμό που έχει ήδη ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός. Στη συνέχεια, τράβηξαν εικόνες σε συνθήκες Διαστήματος, οι οποίες στάλθηκαν στη Γη, όπου ενώθηκαν για να παραχθούν φωτογραφίες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού 360 μοιρών.
Σύμφωνα με τον Τόμας Πέσκετ, αστροναύτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος: «Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης παραμονής μου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ήταν δύσκολο να βρω τις λέξεις ή να τραβήξω μια φωτογραφία που να περιγράφει με ακρίβεια το συναίσθημα του να είσαι στο Διάστημα. Σε συνεργασία με την Google, κατά τη διάρκεια της τελευταίας αποστολής μου, κατέγραψα εικόνες για το Street View για να δείξω σε σε όλον τον κόσμο πώς είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός από μέσα και να μοιραστώ πώς είναι να κοιτάς τη Γη από το απώτερο Διάστημα».




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις