Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Πετυχημένες δοκιμές διαστημικού πυρηνικού αντιδραστήρα

Ο συγκεκριμένος αντιδραστήρας είναι απόλυτα ασφαλής και δεν εκπέμπει ραδιενέργεια όταν δεν είναι ενεργοποιημένος ενώ όταν ενεργοποιείται τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι σχετικά χαμηλά

H NASA ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία δοκιμές σε πυρηνικό αντιδραστήρα που προορίζεται για χρήση σε διαστημικές εφαρμογές και πιο συγκεκριμένα στον πολύ κρίσιμο τομέα της παραγωγής ενέργειας σε κόσμους (πλανήτες, δορυφόρους) μακριά από την Γη.
Μάλιστα η NASA αναφέρει ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών ήταν πολύ καλύτερα από όσα ανέμεναν και αυτό προκαλεί βάσιμη αισιοδοξία ότι ένας τέτοιος αντιδραστήρας θα διευκολύνει σημαντικά την προσπάθεια του ανθρώπου να κατοικήσει την Σελήνη και τον Αρη. Οπως αναφέρουν οι κατασκευαστές του ο συγκεκριμένος αντιδραστήρας είναι απόλυτα ασφαλής και δεν εκπέμπει ραδιενέργεια όταν δεν είναι ενεργοποιημένος ενώ όταν ενεργοποιείται τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι σχετικά χαμηλά.
«Όταν πάμε ξανά στην Σελήνη και όταν καταφέρουμε να φτάσουμε στον Αρη το πιθανότερο είναι ότι για να υπάρξουν σταθερές και βιώσιμες εγκαταστάσεις διαμονής θα χρειαστούμε μεγάλες πηγές ενέργειας οι οποίες δεν θα μπορούν να είναι ηλιακές» αναφέρει ο Τζέημς Ρόιτερ, επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαστημικής Τεχνολογίας της NASA. Οι τεχνικοί της NASA αναφέρουν ότι ένας τέτοιος αντιδραστήρας θα παρέχει ενέργεια για εκατοντάδες χρόνια και όταν πλέον θα τεθεί εκτός λειτουργίας δεν θα περιέχει ραδιενεργά κατάλοιπα και άρα αν δεν υπάρχει τρόπος να καταστραφεί δεν θα μολύνει το περιβάλλον στο οποίο θα βρίσκεται.

Πηγή: in.gr  NASA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...