Το διαστημικό σκάφος New Horizons πλησιάζει την «Έσχατη Θούλη»


Σήμερα 19 Δεκεμβρίου 2018, το διαστημικό σκάφος «New Horizons» απέχει 15397497 χιλιόμετρα από το αστρονομικό αντικείμενο«2014 MU69» ή αλλιώς «Έσχατη Θούλη (Ultima Thule)» που βρίσκεται στην ζώνη Κάιπερ.

Οι επιστήμονες της NASA υπολογίζουν ότι σε 12 ημέρες και 9 ώρες περίπου (την πρωτοχρονιά), το διαστημικό σκάφος θα προσεγγίσει την Θούλη. Μπορείτε να παρακολουθείτε την απόσταση του «New Horizons» από την Θούλη ΕΔΩ:http://pluto.jhuapl.edu/.

Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος «Νέοι Ορίζοντες» εκτοξεύθηκε από τη Γη στις 19 Ιανουαρίου 2006 με στόχο την εξερεύνηση του πιο μακρινού πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, τον Πλούτωνα. Κατά σύμπτωση, μερικούς μήνες μετά, στις 24 Αυγούστου 2006, ο Πλούτωνας έπαψε να θεωρείται πλανήτης. Οι αστρονόμοι για τους δικούς τους λόγους τον είχαν υποβιβάσει στην κατηγορία των «νάνων-πλανητών»!
Το «Νέοι Ορίζοντες», αφού διάνυσε απόσταση 6 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων, τον Ιούλιο του 2015 πέρασε κοντά από τον Πλούτωνα , στέλνοντας στην Γη πρωτόγνωρες εικόνες και πληροφορίες για τον πλανήτη-νάνο και τους δορυφόρους του.

Πηγή: Physicsgg.me

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις