Η Margaret Thatcher ήταν Χημικός!
Η 8η Απριλίου σηματοδοτεί το τέλος της Μάργκαρετ Θάτσερ. Η Θάτσερ είναι γνωστή για την καριέρα της στην πολιτική. Υπηρέτησε ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου για 11 χρόνια από το 1979 έως το 1990. Ενώ οι περισσότεροι τη σκέφτονται με την πολιτική έννοια, άρχισε την επαγγελματική της ζωή ως επιστήμονας.
Η Μαργαρίτα Ρόμπερτς(όπως είναι το πατρικό της όνομα) εισήλθε στο κολέγιο Somerville College της Οξφόρδης ως φοιτήτρια χημείας. Εργάστηκε υπό τον Dorothy Crawfoot Hodgkin (που θα κερδίσει το βραβείο Νόμπελ Χημείας το 1964) για τη κρυσταλλογραφία ακτίνων Χ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπήκε στην Συντηρητική Ομοσπονδία του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και ξεκίνησε την ανάμειξή της στην πολιτική. Μετά την αποφοίτησή της, πήρε θέση ως ερευνητής χημικός για την BX Plastics. Η τελευταία επιστημονική της θέση ήταν με την J. Lyons and Company, όπου εργάστηκε στην ομάδα που ανέπτυξε γαλακτωματοποιητές παγωτού. Αυτή η ομάδα ήταν υπεύθυνη για την εφεύρεση του παγωτού soft serve. Το μαλακό παγωτό περιέχει περισσότερο αέρα από το συμβατικό παγωτό, δίνοντάς του μια ελαφρύτερη υφή μαζί με λιγότερα συστατικά και μειώνοντας το κόστος. Την επόμενη φορά που θα πάρετε ένα μαλακό κέικ παγωτού, μπορείτε να ευχαριστήσετε μερικώς την Iron Lady.
Η Μαργαρίτα Ρόμπερτς(όπως είναι το πατρικό της όνομα) εισήλθε στο κολέγιο Somerville College της Οξφόρδης ως φοιτήτρια χημείας. Εργάστηκε υπό τον Dorothy Crawfoot Hodgkin (που θα κερδίσει το βραβείο Νόμπελ Χημείας το 1964) για τη κρυσταλλογραφία ακτίνων Χ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπήκε στην Συντηρητική Ομοσπονδία του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και ξεκίνησε την ανάμειξή της στην πολιτική. Μετά την αποφοίτησή της, πήρε θέση ως ερευνητής χημικός για την BX Plastics. Η τελευταία επιστημονική της θέση ήταν με την J. Lyons and Company, όπου εργάστηκε στην ομάδα που ανέπτυξε γαλακτωματοποιητές παγωτού. Αυτή η ομάδα ήταν υπεύθυνη για την εφεύρεση του παγωτού soft serve. Το μαλακό παγωτό περιέχει περισσότερο αέρα από το συμβατικό παγωτό, δίνοντάς του μια ελαφρύτερη υφή μαζί με λιγότερα συστατικά και μειώνοντας το κόστος. Την επόμενη φορά που θα πάρετε ένα μαλακό κέικ παγωτού, μπορείτε να ευχαριστήσετε μερικώς την Iron Lady.
Χημεία fb
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου