Διάλεξη του Simon Singh: Από τα θεωρήματα στα γιατροσόφια, από την κρυπτογραφία στην κοσμολογία και την οικογένεια Simpson


Ο Simon Singh, ο διάσημος θεωρητικός φυσικός, δημοσιογράφος βραβευμένος με BAFTA καλύτερου ντοκιμαντέρ και συγγραφέας best sellers βιβλίων με θέμα την εκλαΐκευση των επιστημών έρχεται στο ΚΠΙΣΝ για να δώσει μία και μοναδική διάλεξη στην οποία θα εισάγει το κοινό στο σύμπαν των πολυβραβευμένων βιβλίων του.Το πρώτο βιβλίο του Το τελευταίο θεώρημα του Φερμά μεταφράστηκε σε 32 γλώσσες και εξοικείωσε εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο με τα μυστήρια των μαθηματικών. Το δεύτερο βιβλίο του, Κώδικες και μυστικάαποκάλυψε τα μυστικά της κρυπτογραφίας, ενώ το τρίτο, Big Bang, καταπιάστηκε με τη θεωρία της μεγάλης έκρηξης. Το βιβλίο του Θεραπεία ή απάτη; έθεσε άβολα ερωτήματα σχετικά με την εναλλακτική ιατρική και το τελευταίο, με τίτλο, Τα μυστικά μαθηματικά των Simpson, εξηγεί πώς οι δημιουργοί της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς The Simpsons επιδιώκουν να εμφυσήσουν στους τηλεθεατές το ενδιαφέρον για τα μαθηματικά και τις επιστήμες.
Ο Simon Singh σπούδασε φυσική στο Imperial College και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στη φυσική στοιχειωδών σωματιδίων στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και στο CERN. Το 1996 στο πλαίσιο της σειράς BBC Horizonσκηνοθέτησε ένα από τα πιο επιτυχημένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν ποτέ στη βρετανική τηλεόραση σχετικά με την επίλυση του περίφημου τελευταίου θεωρήματος του Φερμά από τον μαθηματικό Andrew Wiles, για το οποίο κέρδισε το βραβείο BAFTA. Μετά από αυτό, έγραψε βιβλία με θέμα την εκλαΐκευση των επιστημών τα οποία έγιναν best-sellers διεθνώς. Σήμερα ζει στο Λονδίνο, αρθρογραφεί συχνά στην εφημερίδα Guardian και δίνει διαλέξεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Hub Science, Έλλη Δαβάκη,
Κωνσταντίνος Πολίτης, Νικόλας Πρωτονοτάριος

Τρίτη 28/05 | 19.00

Ελεύθερη είσοδος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις