Τέχνη, επιστήμη και εικονική πραγματικότητα σε μια έκθεση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Μια διοργάνωση αφιερωμένη στη συνύπαρξη της Τέχνης, της Τεχνολογίας και της Επιστήμης, γεμάτη εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους, ξεκινά αύριο στο Ίδρυμα Ευγενίδου | Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, στην Αθήνα. Πρόκειται για την έκθεση Extending Reality | CoExistence: Art Science, Technology που παρουσιάζει τη δυναμική των σύγχρονων μέσων στην καθημερινή ζωή μέσα από ένα ψυχαγωγικό και διαδραστικό πρόγραμμα.Η έκθεση διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival. Φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα και τα όριά της, παρουσιάζοντας το σημείο που τέμνεται ο φυσικός με τον ψηφιακό κόσμο· έναν υβριδικό χώρο ανάμεσα στην εικονική και τη φυσική πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδραστικές εγκαταστάσεις, AR και VR έργα, games, εργαστήρια, 360 παραστάσεις και προβολές. Ανάμεσα στα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που θα παρουσιαστούν, βρίσκεται η νέα διαδραστική εγκατάσταση Black Hole του Γιάννη Κρανιδιώτη, ένα γλυπτό με ήχο και φως εμπνευσμένο από τη γεωμετρία της μαύρης τρύπας.
Σε μια από τις πρώτες παγκόσμιες εμφανίσεις του, θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου το Human I της Saint Machine που εξετάζει τα νέα μοντέλα συνεργατικών συμπεριφορών τα οποία διευκολύνονται από την τεχνολογία. Ειδικά για τη διοργάνωση, δημιουργήθηκε, επίσης, ένα έργο VR, το Rendez-vous του Fabien Prioville, χορευτή της Pina Bausch, με συμπαραγωγό το Tanzhaus NRW που επαναπροσδιορίζει τον σύγχρονο χορό και τον παραδοσιακό χώρο του θεάτρου.
Το Time Panorama είναι ένα ακόμα VR έργο του πολυβραβευμένου καθηγητή Dr. Ya Lun Tao που έρχεται από την Ταϊβάν και βασίζεται στην ιδέα ότι κόσμος αποτελείται από αυταπάτες δίνοντάς μας μια πανοραμική προβολή επιθυμιών.

Extending Reality | CoExistence: Art Science, Technology

Επιμέλεια και Οργάνωση: Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας |Athens Digital Arts Festival

14- 17 Νοεμβρίου 2019, 10:00 – 22:30

Χώρος Διεξαγωγής: Ίδρυμα Ευγενίδου / Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, είσοδος από Λεωφόρο Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο

Είσοδος Ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις