SpaceX: Εξερράγη πάλι ο πύραυλος του Έλον Μασκ λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του

 
 Δεν πέτυχε ούτε με την τέταρτη προσπάθεια: η τελευταία δοκιμαστική εκτόξευση του Starship κατέληξε και πάλι σε έκρηξη λίγο πριν από την προσεδάφιση, ανακοίνωσε την Τρίτη η SpaceX.«Κάτι σοβαρό συνέβη» τη στιγμή της καθόδου» έγραψε στο Twitter ο ιδρυτής της εταιρείας Έλον Μασκ.

«Τουλάχιστον ο κρατήρας βρίσκεται στο σωστό σημείο!» αστειεύτηκε, αναφερόμενος στην εξέδρα όπου επρόκειτο να προσεδαφιστεί το φουτουριστικό, ατσάλινο σκάφος.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες πυκνής ομίχλης και η έκρηξη δεν είναι ορατή στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί μέχρι στιγμής.

Το Starship, ένας γίγαντας ύψους 50 μέτρων, σχεδιάστηκε με απώτερο στόχο την αποστολή ανθρώπων στη Σελήνη και τον Άρη. Εκτοξεύτηκε από τις εγκαταστάσεις της SpaceX στο Μπόκα Τσίκα του Τέξας προκειμένου να αξιολογηθεί η αεροδυναμική συμπεριφορά, τα συστήματα πλοήγησης και, το κυριότερο, το σύστημα προσγείωσης που θα επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση ολόκληρου του σκάφους.

Μελλοντικά, το Starship θα εκτοξεύεται τοποθετημένο στην κορυφή ενός μεγάλου πυραύλου ύψους 70 μέτρων. Σε πρώτη φάση, το σύστημα προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση φορτίων της τάξης των 100 τόνων.

Αργότερα, ο Έλον Μασκ θέλει να χρησιμοποιήσει το Starship για την αποστολή ανθρώπων στον Άρη, ένα φιλόδοξο σχέδιο για το οποίο δεν υπάρχει ακόμα χρονοδιάγραμμα.



https://www.in.gr/2021/03/30/b-science/space/spacex-astroploio-tou-elon-mask-ekane-pali-patago/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις