Ενημέρωση για τους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Φυσικής Γυμνασίου – Λυκείου «Αριστοτέλης» 2021.


Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. Φ15/143471/Δ2/21-10-2020 εγγράφου μας με θέμα «Πανελλήνιοι

Μαθητικοί Διαγωνισμοί Φυσικής Γυμνασίου – Λυκείου “Αριστοτέλης” 2021 και Επιλογή των Ελλήνων

Μαθητών/τριών για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2021 – σχολ. έτος 2020-21» και λαμβάνοντας υπόψη το από 8-4-2021 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των κ. Γεωργίου Θ. Καλκάνη, Ομ. Καθηγητή ΕΚΠΑ, και κ. Γεωργίου Τόμπρα, Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής ΕΚΠΑ, σας ενημερώνουμε ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση, συνδιοργανωτές των εν λόγω διαγωνισμών τροποποιούν τον τρόπο και τις ημερομηνίες διενέργειάς τους , αποσκοπώντας αποκλειστικά σε ασφαλέστερη για την υγεία των μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών (και γονέων) διεξαγωγή τους.

Ειδικότερα, οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικών / Φυσικής «Αριστοτέλης» 2021 με φυσική

παρουσία θα διεξαχθούν:

 τη δεύτερη εβδομάδα μετά το Πάσχα (Τρίτη 11/05/2021 για το Λύκειο και Τετάρτη 12/05/2021

για το Γυμνάσιο, 10:00-12:00) –εφόσον λειτουργούν τα σχολεία– στις τάξεις των μαθητών/τριών και όχι σε εξεταστικά κέντρα, σε μία φάση, για να αποφευχθεί η ανάμιξή τους και να τηρηθούν τα πρωτόκολλα υγείας,

 τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες και μετά από σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων, με θέματα που θα σταλούν διαδικτυακά στα σχολεία και δεν θα αξιολογηθούν ανταγωνιστικά, αλλά θα συμβάλουν στη διεύρυνση και εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς και την άσκηση των μαθητών/τριών σε πραγματικά θέματα και σε πραγματικές διαγωνιστικές συνθήκες (ίσως και ως προσομοίωση διαγωνίσματος).

Οι δηλώσεις συμμετοχής μαθητών/τριών θα συνεχιστούν κανονικά από τα σχολεία στον διαδικτυακό τόπο http://micro-kosmos.uoa.gr (=> Δηλώσεις συμμετοχής 2021), ενώ λεπτομερείς οδηγίες θα αναρτηθούν σύντομα στον ίδιο τόπο.

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών που θα διαγωνιστούν θα ταυτοποιηθεί με Βεβαίωση που θα τους αποσταλεί και με την ανάρτηση των ονομάτων τους αλφαβητικά στους σχετικούς πίνακες των διαδικτυακών τόπων: 

http://micro-kosmos.uoa.gr και www.eefee.gr

Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω διαγωνισμοί για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν, εφόσον τηρηθούν απαρέγκλιτα οι οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την προστασία από τον κορωνοϊό COVID – 19 και, επιπλέον, με τις προϋποθέσεις που αναγράφονται στο με αρ. πρωτ. Φ15/143471/Δ2/21-10-2020 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.. Όσον αφορά στη διεξαγωγή της Διεθνούς Ολυμπιάδας Φυσικής 2021 –εν μέσω της πανδημίας και με βάση την εξέλιξή της– οι προσπάθειες και οι συνεννοήσεις συνεχίζονται μεταξύ των χωρών που κατά κανόνα συμμετέχουν κάθε χρόνο και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν στους σχετικούς διαδικτυακούς τόπους.

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι οποίες αφορούν διαδικαστικά και εκπαιδευτικά θέματα, τα

ερωτήματα πρέπει να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: labste@gmail.com .


Πληροφορίες Εγκυκλιος ΥΠΑΙΘ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις